Ciclisme

Joaquim Rodríguez guanya la 10a etapa i es vesteix de rosa al Giro

El ciclista català Joaquim Rodríguez és el nou líder del Giro d'Itàlia després d'imposar-se en la 10a etapa, amb final a Assís. El "Purito" es converteix en el segon català amb victòries d'etapa al Tour, al Giro i a la Vuelta, darrere de Miquel Poblet. Poblet era també l'únic català que fins ara havia portat la "maglia rosa". Rodríguez té ara 17 segons d'avantatge a la general.

Actualitzat
Joaquim Rodríguez tenia la 10a etapa marcada en vermell. El final en pujada pels carrers estrets i sinuosos d'Assís, un marc immillorable, afavoria les característiques del ciclista de Parets.

L'equip del Purito, el Katusha, ha treballat des de l'inici de l'etapa per no permetre l'èxit de cap escapada. I Joaquim Rodríguez no ha fallat. Ha estat pacient i ha atacat en el moment just, a només 200 metres de l'arribada. Victòria d'etapa amb dos segons d'avantatge sobre el polonès Huzarski i l'italià Visconti.

De retruc, els 20 segons de bonificació reservats al guanyador l'han convertit en el nou líder, amb 17 segons sobre l'anterior, el canadenc Ryder Hesjedal (Garmin), i 32 sobre l'italià Paolo Tiralongo (Astanà). Rodríguez té gairebé un minut de marge sobre els grans favorits per al triomf final (Kreuziger, Basso, Scarponi...) i, tot i que manquen etapes dures i d'alta muntanya que no s'adeqüen al seu perfil, és possible somiar amb un ciclista català vestit de rosa a Milà.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut