Sant Joan Despí

ERC "acatarà la imposició" de no incloure independents a la seva llista

Salvadó admet que no troben "legítim" haver de renunciar a dur independents a la seva llista perquè és una pràctica habitual del seu partit.

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana acatarà l'opció de llistes separades amb membres de la societat civil. Ho ha anunciat a "Els matins" de TV3 el secretari general adjunt d'Esquerra Republicana, Lluís Salvadó. "Se'ns estan imposant condicions que no són legítimes, però les acatem perquè volem la independència", ha declarat a TV3 el secretari general adjunt, Lluís Salvadó.

Salvadó ha admès que no troben "legítim" haver de renunciar a dur independents a la seva llista, perquè és una pràctica habitual del seu partit, però ha afegit que "acatarem" el que ha definit com una "imposició" que "no entenem" si obre la porta a un avançament immediat de les eleccions que s'hauria de desencallar en una reunió imminent entre Artur Mas i Oriol Junqueras. "Estem pendents de l'agenda del president Mas perquè l'acord es produeixi en les pròximes hores", ha assegurat el dirigent d'ERC.

En qualsevol cas, Salvadó ha assegurat: "Estem convençuts que serem prou tossuts, generosos i flexibles per aconseguir la independència". I ha reiterat: "Hem de fer el plebiscit definitiu per avançar, ja que durant dos anys hem estat perdent el temps amb les estructures d'estat".

Posteriorment, en roda de premsa, la portaveu Anna Simó ha insistit que ja hi ha acord amb CiU sobre la fórmula per a presentar-se a les eleccions "constituents" i ha dit que ara esperen que Artur Mas desbloquegi la convocatòria d'eleccions. "És un obstacle per vostè que ERC pugui concórrer amb independents? Doncs ja no hi ha obstacle", ha afirmat. Els republicans han acceptat "fil per randa" les condicions tot i no compartir-les, ha subratllat.

Hores més tard, el líder republicà, Oriol Junqueras, ha insistit al seu compte de Twitter que Esquerra "accepta fil per randa la proposta d'acord de les entitats" sobiranistes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut