L'incendi de Baldomar crema des de dimecres a la tarda
L'incendi de Baldomar crema des de dimecres a la tarda (Bombers)

50 incendis al dia: les xifres d'una onada de focs que no es vivia des dels anys 90

Des de dimecres, els Bombers han hagut de fer front a més de 200 incendis

RedaccióActualitzat

La sequera i l'onada de calor d'aquesta setmana han propiciat una situació d'incendis que no es vivia a Catalunya des dels anys 90.

Fins a aquest migdia s'han registrat 212 incendis de vegetació. Més de 50 focs diaris de mitjana, i molts han cremat de manera simultània. David Borrell, cap dels Bombers de la Generalitat, explica que aquesta situació recorda la que ja va viure el cos de Bombers als anys noranta, amb la diferència que aleshores es comptava amb molts menys mitjans.

Borrell ha volgut recalcar l'evolució que hi ha hagut pel que fa a la gestió dels incendis, en què s'ha passat d'una intervenció reactiva a una actuació basada en l'anàlisi de cada situació i amb més mitjans.

"Hi ha més musculatura als Bombers, que tenen més mitjans, que també han evolucionat."

Només aquest diumenge, els Bombers han destinat 400 efectius i 25 mitjans aeris per fer front als diversos focs que encara cremen arreu del territori. Els esforços se centren a mirar d'estabilitzar l'incendi de Baldomar, que ja ha cremat 2.700 hectàrees.

Mentrestant, els Agents Rurals mantenen el nivell 3, de risc extrem d'incendi, a 93 de municipis de 13 comarques, i els accessos als espais naturals de la Baronia de Rialb, el Montsec d'Ares, el Montsec de Rúbies i el Montsant continuen tancats.

Els Bombers han demanat als ciutadans que s'abstinguin d'anar a "veure el foc", ja que la seva presència a les zones dels incendis dificulta les tasques i, a més, compromet la seguretat dels curiosos.

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut