Tren de Rodalies de l'R4 a Cerdanyola del Vallès
Tren de Rodalies de l'R4 a Cerdanyola del Vallès (Gemma Sànchez Bonel/ACN)

2,2 milions d'euros diaris, el cost dels retards de Rodalies aquesta setmana segons Pimec

La patronal de la petita i mitjana empresa ha fet el càlcul a partir dels costos laborals, el nombre d'afectats i la durada de la incidència

RedaccióActualitzat

La patronal Pimec xifra fins als 2,2 milions d'euros el cost laboral diari dels retards a Rodalies d'aquesta última setmana, arran del robatori de coure a Montcada Bifurcació.

L'organització patronal de la petita i mitjana empresa ha fet aquest càlcul a partir dels costos laborals mitjans i del nombre de persones afectades i la durada de l'afectació.

Pimec també ha estimat les afectacions a la xarxa ferroviària en termes de productivitat. En aquest apartat, la patronal incrementa el cost derivat de les incidències en 3,2 milions d'euros per dia.

Aquest resultat surt de tenir en compte el PIB mitjà que genera cada persona treballadora afectada, tenint en compte el temps laboral perdut i les despeses derivades d'aquest fet.

Per tot plegat, Pimec ha exigit mesures efectives per evitar que es repeteixin situacions similars en el futur.

"Demanem que s'instal·lin mesures de dissuasió com les que hi ha ja en altres països i territoris, com ara l'ús de càmeres de vigilància en tots els punts de la xarxa i dificultar la venda del producte [robat]."

Pimec posa com a exemple el que ha fet, a Alemanya, l'operador ferroviari Deutsche Bahn, que ha aconseguit reduir els robatoris de coure posant més càmeres de vigilància i utilitzant marcadors d'ADN sintètic en el cablejat.

 

ARXIVAT A:
RenfeRodalies
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut