Persones a l'interior d'una de les furgonetes interceptades per la Policia Nacional

18 hores amuntegats en una furgoneta sense finestres: cau una banda de tràfic de persones

La Policia Nacional va interceptar una furgoneta patera al juliol i llavors van engegar la investigació que ha portat a la desarticulació de la banda

La Policia Nacional ha informat aquest dilluns que ha desarticulat una organització dedicada a portar estrangers des de diversos països d'Europa cap a Espanya fent servir furgonetes petites.

Segons un comunicat que ha emès aquest cos policial, han detingut 7 integrants de la banda, als quals imputen delictes de tràfic de persones, falsedat documental i organització criminal.

Transportaven i introduïen il·legalment ciutadans de tercers països en trajectes de més de 18 hores entaforats en furgonetes sense finestres, en les quals viatjaven sense cap mena de seguretat.


Entre 10.000 i 12.000 euros per viatge

També els retenien la documentació i els telèfons mòbils fins que havien pagat xifres que oscil·laven entre els 10.000 i els 12.000 euros per persona.

Han explicat que la investigació va començar al juliol, quan van detectar una furgoneta a Sant Adrià de Besòs amb 11 persones viatjant a dins, amuntegades a la caixa del vehicle.

Segons la policia, el líder de la banda era l'encarregat de contactar en origen amb les persones interessades, i comptava amb ajudants per gestionar el viatge i cobrar-lo.

El tercer nivell eren els conductors, que eren els que recollien els immigrants, els transportaven a través de les fronteres i els entregaven a destí.

En l'operació la Policia Nacional ha interceptat una de les furgonetes, en la qual viatjaven 17 persones, a les quals s'està tramitant una infracció de la llei d'estrangeria.

 

Interior d'una de les furgonetes interceptades per la Policia Nacional (Policia Nacional)

 

ARXIVAT A:
PolicialMigracions
Anar al contingut