La fotografia va aconseguir més d'un milió de retuits en quaranta minuts

Deu anys del selfie viral dels Oscars: què se n'ha fet, dels protagonistes?

Deu anys després, difícilment tornaria a repetir-se aquesta fotografia amb estrelles de Hollywood que va provocar la presentadora Ellen DeGeneres

RedaccióActualitzat

El 2 de març de 2014, Ellen DeGeneres va ser l'encarregada de presentar la vuitanta-sisena gala dels premis Oscar.

Es va proposar diversos reptes durant la cerimònia per fer-la més disruptiva, com quan un repartidor va arribar a la platea amb pizzes per als convidats.

En un altre moment la presentadora, ara caiguda en desgràcia, va aconseguir una cosa que passaria a la història, i que fins i tot enguany ha tingut rèplica als premis Goya.

Aquesta matinada s'ha complert una dècada de la selfie més famosa i comentada de la història, i encara avui, una de les més retuitades de l'aplicació ara anomenada X.

DeGeneres va aconseguir reunir a les estrelles del moment a Hollywood amb la consigna "Fem una foto que bati el rècord de retuits".

S'hi van sumar Bradley Cooper, encarregat de fer la fotografia, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Jared Leto, Kevin Spacey, Julia Roberts, Brad Pitt, Angelina Jolie, Channing Tatum i Lupita Nyongo.  

DeGeneres ho va aconseguir: més d'un milió de retuits en quaranta minuts.

Deu anys després, difícilment tornaria a repetir-se aquesta fotografia. Repassem com han evolucionat les carreres d'alguns dels seus protagonistes.

Ellen DeGeneres

La presentadora havia agafat el testimoni d'Oprah Winfrey al talk show matinal de l'ABC, i era un dels rostres més importants de la televisió americana.

El 2014 era la segona vegada que DeGeneres conduïa els Oscars. La seva popularitat i reputació va començar a desintegrar-se quatre anys després, pels rumors de les seves conductes abusives a la feina.

L'any 2022 el programa "The Ellen Show" va arribar a la seva fi, i des de llavors, les seves aparicions públiques han estat comptades. 

Ellen DeGeneres, en una imatge d'arxiu (EFE/Nina Prommer)

Kevin Spacey

En el moment del selfie, l'actor, conegut pel seu paper a 'American Beauty' i 'Seven', protagonitzava "House of Cards" i estava en un dels millors moments de la seva carrera.

Tres anys després va esclatar el #MeToo, i diversos homes van denunciar haver patit abusos sexuals per part de Spacey, alguns quan eren menors.

Netflix va rescindir els seus contractes amb l'actor i va desaparèixer Frank Underwood, el personatge que interpretava a "House of Cards".

A mitjans de l'estiu passat, un tribunal de Londres el va absoldre de nou càrrecs d'agressió sexual a quatre homes.

Spacey, durant el judici a Londres (Reuters/Toby Melville)

Jennifer Lawrence

Una altra de les protagonistes de la fotografia és Jennifer Lawrence, en aquell moment, una de les estrelles més brillants de Hollywood. L'any 2014 optava al seu segon Oscar per American Hustle, la tercera nominació en la seva carrera.

No es va endur el guardó, però va protagonitzar una simpàtica caiguda a la catifa vermella.

A partir de 2014, la seva carrera va començar a entrar en zona de descens: males crítiques per les seves interpretacions i massa sobreexposició pública.

Després de l'estrena de "Dark Phoenix", l'any 2019, Lawrence es va apartar temporalment dels focus i es va concentrar en la maternitat. L'actriu va tornar a escena l'any 2021 amb la pel·lícula "Don't look up".

Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence a 'No mires arriba'
Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence a "No mires arriba"

Brad Pitt i Angelina Jolie

L'any de la famosa selfie, Brad Pitt va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula com a productor de "12 anys d'esclavitud". Angelina Jolie estava a punt d'estrenar "Malèfica", la pel·lícula de Disney on interpreta la bruixa de "La bella dorment".

Els dos actors es van casar l'agost de 2014, i només dos anys després, van començar el tediós i polèmic divorci que arrosseguen a dia d'avui.

L'exparella ha mantingut un pols per la custòdia dels seus cinc fills, i per les seves propietats a França. Enmig de tot plegat, Pitt va guanyar l'Oscar a millor actor secundari per "Once upon a time in Hollywood". 

Recentment, un tribunal de Luxemburg ha impedit que Jolie vengués la seva part del Chateau Miraval a un oligarca rus. Brad Pitt continua mantenint el control de la propietat i de la seva empresa de vins.

Angelina Jolie i Brad Pitt a 'Vora el mar', a 'La gran pel·lícula'
Angelina Jolie i Brad Pitt a "Vora el mar", a "La gran pel·lícula"

I la resta?

No a tots els protagonistes els ha anat pitjor després de la cèlebre fotografia. Jared Leto es va endur l'Oscar a millor actor secundari pel seu paper a "Dallas Buyers Club".

En el cas de Lupita Nyong'o, l'any 2014, la seva popularitat es va disparar guanyant el premi a millor actriu secundària per "12 anys d'esclavitud". La seva darrera interpretació ha estat a "Black Panther: Wakanda Forever".

Enguany, Bradley Cooper està nominat a l'Oscar a millor actor per "Maestro". I l'actor i ballarí Channing Tatum ha estrenat darrerament "Magic Mike's Last Dance", la darrera entrega de la trilogia basada en la seva biografia "Magic Mike". 

Julia Roberts i Meryl Streep, nominades el 2014 a l'Oscar per la pel·lícula "Agost", continuen amb les seves prolífiques carreres. L'any passat, Streep va ser premiada amb el Princesa d'Astúries 2023

ARXIVAT A:
Viral Premis Oscar
Anar al contingut