"Vides de Palau i Fabre", en el centenari del naixement de l'escriptor
"Vides de Palau i Fabre", en el centenari del naixement de l'escriptor
Divendres, a les 22.15, al 33

"Vides de Palau i Fabre", la trajectòria del poeta en el centenari del naixement

La trajectòria artística i personal d'un dels millors poetes catalans del segle XX, autor teatral, narrador i el biògraf més exhaustiu de Picasso

Divendres, 21 d'abril, el 33 emet "Vides de Palau i Fabre" amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor i poeta català Josep Palau i Fabre.

Enmig de la convulsa història del segle XX, un segle de guerres i horrors, però també de grans fites artístiques i intel·lectuals de les quals ressalta la figura de Picasso, que per Palau i Fabre va ser com un guia.

Josep Palau i Fabre, escriptor i poeta català, va començar a rebre a partir dels 80 anys premis i reconeixements, però la seva vida va ser la d'un llop solitari dedicat integrament a la creació literària i a un compromís vital i polític que durant el franquisme va fer que s'exiliés a París durant quinze anys. Palau i Fabre va protagonitzar una de les aventures més singulars de la literatura catalana del segle XX, però durant gran part de la seva vida va ser oblidat. Cap al final, però, la seva coherent trajectòria vital i la força de la seva obra van aparèixer amb una llum nova.

Un dels millors poetes catalans del segle XX, autor teatral, narrador i el biògraf més exhaustiu de Picasso, continuava als 84 anys, moment en què comença el documental, treballant infatigablement. Va tirar endavant la seva obra en condicions que no van ser mai fàcils i amb una forta vocació de resistència intel·lectual.

Una coproducció de Televisió de Catalunya amb Rumbo Sur i Valparaiso Productions.

Fitxa tècnica

Direcció: Pere Secorún

Guió: Pere Secorún, Olga Palet

Imatge i fotografia: David Rastrilla, Patrick Dessombile

Muntatge: David Rastrilla

So: David Rastrilla, Paco Quiñonero

Producció executiva TVC: Jordi Ambròs

Web de la Fundació Palau

Anar al contingut