Bruna Cusí en la seva interpretació a "Upon Entry"
Bruna Cusí en la seva interpretació a "Upon Entry"
Amb la participació de TV3

"Upon Entry", millor pel·lícula al Festival Internacional de Cine de Calcuta

"Upon Entry", l'òpera prima d'Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez, reconeguda com la millor pel·lícula de la secció oficial del Festival Internacional de Cine de Calcuta, que s'ha celebrat del 15 al 22 de desembre

Després d'obtenir el Premi Fipresci al prestigiós Festival de Cine Black Nights de Tallinn (Estònia), "Upon Entry", òpera prima dels cineastes Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez, protagonitzada per Alberto Ammann ("La nit més llarga", "Narcos"), Bruna Cusí ("Estiu 1993", "Incerta glòria"), Ben Temple ("Ningú vol la nit", "En el corredor de la muerte") i Laura Gómez ("Orange is the new black"), suma un nou premi en la seva estrena asiàtica al Festival Internacional de Cine de Calcuta, a l'Índia, un certamen que compta amb l'acreditació de la FIAPF.

La trama parteix de les vivències personals dels dos cineastes. "Tots dos vam néixer a Caracas i som conscients del que significa prendre la decisió de traslladar-se a l'estranger i començar una nova vida. Aquesta decisió es complica quan vens de determinats països i les autoritats et poden sotmetre a un interrogatori com a part del procés d'obtenció del visat. Al final, és aquest tros de paper el que determinarà l'entrada o no al país. És precisament aquí on es desenvolupa la nostra història. Uns llimbs intermedis, nebulosos, on no ets ni dins ni fora del teu destí, i en què una decisió, de vegades arbitrària, pot canviar el sentit de la teva vida."

SINOPSI

En Diego, un urbanista veneçolà, i l'Elena, una ballarina contemporània de Barcelona, es traslladen als Estats Units amb els seus visats aprovats per començar una nova vida. Tenen la intenció d'impulsar les seves carreres professionals i formar una família a "la terra de les oportunitats". Però, en entrar a la zona d'immigració de l'aeroport de Nova York, són conduïts a la sala d'inspecció secundària, on seran sotmesos pels agents Vásquez i Barrett a un desagradable procés d'inspecció i a un interrogatori psicològicament extenuant, en un intent de descobrir si la parella pot tenir alguna cosa a amagar.

"Upon Entry" és una producció de Zabriskie Films ("Callback", "El practicante"), Basque Films ("El hoyo") i Sygnatia ("Los demonios de la sangre", "The Monkey"), que ha comptat amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals, la Comunitat de Madrid, el govern basc, el programa Media d'Europa Creativa i la participació de TV3. La pel·lícula està produïda per Carles Torras, Carlos Juárez, Xosé Zapata, Sergio Adrià i Alba Sotorra ("El retorn: la vida després de l'ISIS").

Anar al contingut