Dilluns, a les 22.25, a TV3

La tria de professors, a "Merlí"

TV3 estrena un nou capítol de la tercera temporada de "Merlí", la traca final de la sèrie revelació de TV3, produïda per Veranda TV, amb idea i guió d'Héctor Lozano, direcció d'Eduard Cortés i protagonitzada per Francesc Orella
Merlí - Peripatètics

Sant Agustí, una de les figures més importants en el desenvolupament del cristianisme, pren el protagonisme a la classe del Merlí. Aquest serà l'últim capítol abans de les vacances de Nadal. Els peripatètics tornaran el 8 de gener.

Sant Agustí

El Pol (Carlos Cuevas) i la Tània (Elisabet Casanovas) decideixen finalment no fer pública la seva relació. Torna una antiga professora a l'institut i els alumnes han de decidir amb quins professors aniran de colònies.

 

Tercera i última temporada

Ha passat el Nadal i els alumnes tornen a classe amb el Merlí. El segon curs de Batxillerat continua per al professor i els seus peripatètics. Tots són conscients que el temps d'institut s'està acabant i que s'acosta la selectivitat i la universitat. A classe s'arrossegaran les trames amb què es va acabar la segona temporada.

A la sala de professors hi ha canvis. L'Eugeni és el director de l'institut i hi arriben cares noves. El Gabi és el nou jove professor de Literatura, però qui més sacsejarà el Merlí és la Silvana, la nova professora d'Història, que tindrà molt bona acollida al claustre. El Merlí, d'entrada, estarà entusiasmat amb l'arribada d'aquesta professora creativa, però, a poc a poc, anirà veient que els alumnes l'estimen molt i començarà a estar-ne gelós. El Merlí, però, no deixarà de fer les classes de Filosofia de la seva manera particular.

 

"Merlinari"

Dilluns, a les 23.35, després de "Merlí", TV3 emet "Merlinari", el programa que ha seguit el rodatge dels nous capítols, en què els actors protagonistes parlaran de les seves peripècies i alumnes de Batxillerat opinaran sobre les temàtiques que planteja la sèrie. Professors reals de Secundària i els actors (Pere Ponce, l'Eugeni a la ficció; Carlota Olcina, la Silvana, i Pau Vinyals, el Gabi) que interpreten els de la sèrie agafen el protagonisme. Aquest cop seran ells els que opinin sobre els seus alumnes i el sistema educatiu.

Aquesta setmana, un "Merlinari" especial. Després d'onze capítols amb alumnes de Batxillerat expressant-se lliurement, aquest cop es donarà veu als professors de Secundària.

El programa aprofitarà que els alumnes del Merlí han de decidir amb quins professors aniran de colònies de final de curs per saber si als docents reals els agrada fer sortides amb els alumnes, què en pensen de la ficció televisiva, com ho fan per connectar amb els alumnes i si s'ha de canviar l'actual model educatiu.

Seran protagonistes del "Merlinari" alguns dels actors que fan de professors a "Merlí" i que responen a estereotips de docents molt diferents: Pere Ponce, l'Eugeni a la ficció; Carlota Olcina, la Silvana, i Pau Vinyals, el Gabi.