Octubre

"Diary of hunger", "Sasha" i "Paco Candel, l'altre català", guardonats

Els últims dies, tres produccions catalanes han estat premiades. El Festival Protesta de Vic va guardonar "Diary of hunger", de Mireia Pujol, amb una menció especial; "Sasha", de Fèlix Colomer, n'ha aconseguit una altra a Seminci, i "Paco Candel, l'altre català", de Carles Canet i Jordi Portals, va obtenir el Memorial Francesc Candel de Comunicació 2016.

"Diary of hunger" ("Diario del hambre"), de Mireia Pujol, va obtenir el premi del jurat al millor curtmetratge documental del Festival Protesta de Vic. El jurat va valorar "la importància i la profunditat del seu retrat social darrera l'aparent senzillesa de la seva proposta i per la poesia darrera unes imatges que són pur cinema". "Diary of hunger" porta el drama de la migració davant dels nostres ulls. Mostra al món allò que hi ha darrere la notícia, a través d'una pel·lícula sincera i real. El 2014 es va estrenar a "El documental", al 33.

 

 

"Sasha" ha guanyat una menció especial en la categoria DOC.Espanya a Seminci, la Setmana Internacional de Cine de Valladolid. És una producció d'ESCAC Films protagonitzada per un nen ucraïnès de 8 anys que passa l'estiu a Catalunya, deixant enrere la misèria i la pobresa d'un país en guerra. El director, Fèlix Colomer (Sabadell, 1993), era el més jove que participava en aquesta edició. Està previst que es programi al 33 en el programa "El documental".

 

 

El Patronat de la Fundació Paco Candel va atorgar el Memorial Francesc Candel de Comunicació 2016 a Carles Canet i Jordi Portals per la seva feina en la direcció del documental, coproducció de TV3, "Paco Candel, l'altre català". Aquest treball es va poder veure el mes de febrer a l'espai de TV3 "Sense ficció". El Patronat de la Fundació va voler reconèixer "tant la qualitat aconseguida com l'oportunitat de la iniciativa i, sobretot, la molt notable contribució a la divulgació de l'obra literària de Candel, especialment el llibre "Els altres catalans", per tan considerable aportació a la cohesió social de Catalunya".

 

 

Veure "Paco Candel, l'altre català"

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut