Vichysoisse de carbassó amb iogurt i olives gregues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Facundo de la Rúa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cheeseme, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de carbassó
- 200 g de patates
- 100 g de ceba
- 1 iogurt grec
- 50 g d'olives de kalamata espinyolades
- 2 llesques de pa de motlle
- 1 llimona
- oli verge
- oli suau
- sal
- porradell (opcional)
PREPARACIÓ
Sofregiu les patates pelades i tallades i la ceba picada en un cassó amb oli.
Després, poseu-hi el carbassó tallat. Quan estigui tot una mica sofregit, afegiu-hi l'aigua fins a cobrir-ho tot i deixeu-ho coure fins que les patates estiguin ben toves. A continuació, tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
Mentrestant, poseu el pa de motlle al congelador. Quan hagi agafat consistència, talleu-lo a dauets i poseu-los al forn a 180 graus fins que quedin ben torrats.
Per fer l'oli de llimona, poseu unes ratlladures de pell de llimona en un bol amb oli i remeneu-ho.
I ja per acabar, emplateu el iogurt al mig del plat i poseu-hi a sobre les olives de kalamata i un raig d'oli de llimona. Tot seguit, aboqueu-hi la vichysoisse de carbassó pel cantó i afegiu-hi els crostonets de pa torrat per sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de porradell.
Després, poseu-hi el carbassó tallat. Quan estigui tot una mica sofregit, afegiu-hi l'aigua fins a cobrir-ho tot i deixeu-ho coure fins que les patates estiguin ben toves. A continuació, tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
Mentrestant, poseu el pa de motlle al congelador. Quan hagi agafat consistència, talleu-lo a dauets i poseu-los al forn a 180 graus fins que quedin ben torrats.
Per fer l'oli de llimona, poseu unes ratlladures de pell de llimona en un bol amb oli i remeneu-ho.
I ja per acabar, emplateu el iogurt al mig del plat i poseu-hi a sobre les olives de kalamata i un raig d'oli de llimona. Tot seguit, aboqueu-hi la vichysoisse de carbassó pel cantó i afegiu-hi els crostonets de pa torrat per sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de porradell.