Vichysoisse de carbassó amb iogurt i olives gregues

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Facundo de la Rúa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cheeseme, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de carbassó
  • 200 g de patates
  • 100 g de ceba
  • 1 iogurt grec
  • 50 g d'olives de kalamata espinyolades
  • 2 llesques de pa de motlle
  • 1 llimona
  • oli verge
  • oli suau
  • sal
  • porradell (opcional)

PREPARACIÓ

Sofregiu les patates pelades i tallades i la ceba picada en un cassó amb oli.
Després, poseu-hi el carbassó tallat. Quan estigui tot una mica sofregit, afegiu-hi l'aigua fins a cobrir-ho tot i deixeu-ho coure fins que les patates estiguin ben toves. A continuació, tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.

Mentrestant, poseu el pa de motlle al congelador. Quan hagi agafat consistència, talleu-lo a dauets i poseu-los al forn a 180 graus fins que quedin ben torrats.

Per fer l'oli de llimona, poseu unes ratlladures de pell de llimona en un bol amb oli i remeneu-ho.

I ja per acabar, emplateu el iogurt al mig del plat i poseu-hi a sobre les olives de kalamata i un raig d'oli de llimona. Tot seguit, aboqueu-hi la vichysoisse de carbassó pel cantó i afegiu-hi els crostonets de pa torrat per sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de porradell.