Turbot amb escates d'albergínia i meunière de cireres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • 4 supremes de turbot
  • 2 tomàquets madurs
  • 400 g de cireres
  • 100 g de mantega
  • 1 tasseta d'oli d'oliva
  • suc d'una llimona
  • sal
  • 1 albergínia

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu els tomàquets durant uns segons en un cassó amb aigua bullint.
Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, talleu-los a quarts i traieu-ne les llavors.

Seguidament, talleu un tros d'albergínia de la mida d'un tomàquet i talleu aquest tros a làmines molt fines.

A continuació, cobriu el turbot amb els trossos d'albergínia i de tomàquet, i premeu-ho bé amb la mà. Després, fregiu-lo en una paella amb una mica d'oli per la banda de les verdures, fins que les verdures quedin ben enganxades al turbot.

Mentrestant, poseu les cireres sense cua ni pinyol en un bol i tritureu-les amb el túrmix.

Tot seguit, en una paella amb mantega, fregiu el turbot amb les verdures pel cantó de la pell a foc molt suau. A la mateixa paella, afegiu-hi unes quantes cireres, tapeu la paella i deixeu-ho coure tot junt.

Quan el turbot estigui ben daurat, retireu-lo de la paella juntament amb les cireres, reserveu-lo i a la mateixa paella poseu-hi la polpa de la cirera, la sal i el suc de llimona, i deixeu-ho coure durant uns minuts fins que quedi una salsa ben fina.

I ja per acabar, emplateu el turbot, poseu-hi les cireres al costat i salseu-ho tot amb la salsa de cireres.