Truita del ganxet i espàrrecs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els espàrrecs de marge són la varietat salvatge dels espàrrecs. De baix contingut calòric, ens aporten carbohidrats, proteïnes i fibra. Són una font de vitamines antioxidants com la vitamina C, la E i la provitamina A, així com d'àcid fòlic i de niacina.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
8 ous
1 manat d'espàrrecs de marge
280 g de mongeta del ganxet cuita
nata 35%
pebre blanc
sal
PREPARACIÓ
- Cobrim 1 kg de mongeta del ganxet amb aigua mineral i la deixem a la nevera en remull durant 6 hores. En courem més de la que necessitem, per aprofitar temps i energia de cara a un altre dia que en vulguem menjar.
- Passades aquestes 6 h, la posem a l'olla exprés amb més aigua mineral i fem que arrenquin el bull.
- Les espantem posant-hi glaçons i quan per hagi baixat la temperatura, les fem bullir durant 25' i reposar durant 2 h.
- Netegem els espàrrecs de marge amb cura. En trenquem la cua amb els dits i els saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Ho reservem i ho salpebrem amb pebre blanc.
- Passades les dues hores de repòs, obrim l'olla exprés i salem la mongeta. Escorrem els 280 g que necessitem i la resta la guardem a la nevera, juntament amb el suc, per a un altre dia.
- Batem bé dos ous amb un polsim de sal. A mig batre, hi afegim un raig de nata. Escalfem una paella baixa, amb un raig d'oli OVE, i hi fem la truita, aplanada, aixafant les bombolletes per tenir més consistència. Quan tingui textura de flam, retirem la paella del foc, hi afegim espàrrecs i mongetes. En aquest punt, la podem cargolar o servir-la oberta damunt del plat, amb un raig d'oli unes voltes de pebre blanc i julivert picat.