Truita del ganxet i espàrrecs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espàrrecs de marge són la varietat salvatge dels espàrrecs. De baix contingut calòric, ens aporten carbohidrats, proteïnes i fibra. Són una font de vitamines antioxidants com la vitamina C, la E i la provitamina A, així com d'àcid fòlic i de niacina.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 ous

    1 manat d'espàrrecs de marge   

    280 g de mongeta del ganxet cuita

    nata 35% 

    pebre blanc

    sal

PREPARACIÓ

  1. Cobrim 1 kg de mongeta del ganxet amb aigua mineral i la deixem a la nevera en remull durant 6 hores. En courem més de la que necessitem, per aprofitar temps i energia de cara a un altre dia que en vulguem menjar.
  2. Passades aquestes 6 h, la posem a l'olla exprés amb més aigua mineral i fem que arrenquin el bull.
  3. Les espantem posant-hi glaçons i quan per hagi baixat la temperatura, les fem bullir durant 25' i reposar durant 2 h.
  4. Netegem els espàrrecs de marge amb cura. En trenquem la cua amb els dits i els saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Ho reservem i ho salpebrem amb pebre blanc.
  5. Passades les dues hores de repòs, obrim l'olla exprés i salem la mongeta. Escorrem els 280 g que necessitem i la resta la guardem a la nevera, juntament amb el suc, per a un altre dia.
  6. Batem bé dos ous amb un polsim de sal. A mig batre, hi afegim un raig de nata. Escalfem una paella baixa, amb un raig d'oli OVE, i hi fem la truita, aplanada, aixafant les bombolletes per tenir més consistència. Quan tingui textura de flam, retirem la paella del foc, hi afegim espàrrecs i mongetes. En aquest punt, la podem cargolar o servir-la oberta damunt del plat, amb un raig d'oli unes voltes de pebre blanc i julivert picat.
Anar al contingut