Tortillas ("Tortillas") - Mèxic

INGREDIENTS

  • farina de blat de moro especial per a tortillas
  • aigua
  • mantega

PREPARACIÓ

En un bol, pasteu-hi la farina de blat de moro abocant-hi de mica en mica l'aigua tèbia. Un cop n'obtingueu una massa compacta, feu-ne una bola i deixeu-la reposar una estona.
Agafeu petites porcions de massa, feu-ne boles i aixafeu-les, entremig de paper transparent, amb una tortillera, estri especial per preparar tortillas; en cas que no tingueu una tortillera, podeu aplanar les boletes de massa amb un corró, fins que us quedin ben primes.
Unteu lleugerament una planxa i, sense deixar que s'escalfi gaire, coeu-hi les tortillas, fent-les "rodar" sobre la planxa, durant menys d'un minut per cada costat. Si la planxa és massa calenta o el foc massa fort, les tortillas se us cremaran o quedaran resseques de seguida. És important que s'inflin mentre es couen. Un cop cuites, reserveu-les tapades amb un drap fins al moment de servir-les, tot i que és millor coure-les i menjar-les de seguida.

Anar al contingut