Torta de plátano (Pastís de plàtan) - Maracaibo, Veneçuela
- Programa: Karakia
- Cuina: Gleysi Garcia Adrianza, l'Hospitalet de Llobregat
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- 4 plàtans mascle ben madurs
- 1 tros de formatge criollo (fresc)
- 1 tros de formatge de año (sec)
- 4 ous
- oli suau
PREPARACIÓ
Peleu els plàtans mascle i talleu-los en rodanxes esbiaixades.
Poseu una paella al foc amb oli abundant. Quan sigui calent, fregiu-hi els talls de plàtan. A mesura que siguin daurats, deixeu-los sobre paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer.
Talleu a daus ben menuts el formatge fresc. Ratlleu el formatge sec.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
En una cassola de fang que pugui anar al forn, aneu-hi fent capes de plàtan fregit i de formatge; un parell de capes de cada.
Després, bateu els ous i afegiu-los per sobre. Sacsegeu una mica la cassola perquè l'ou batut es reparteixi per tota la cassola i el pastís quedi quallat. Ratlleu-hi una mica més de formatge sec per sobre i ja ho podeu enfornar durant una mitja hora.
Poseu una paella al foc amb oli abundant. Quan sigui calent, fregiu-hi els talls de plàtan. A mesura que siguin daurats, deixeu-los sobre paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer.
Talleu a daus ben menuts el formatge fresc. Ratlleu el formatge sec.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
En una cassola de fang que pugui anar al forn, aneu-hi fent capes de plàtan fregit i de formatge; un parell de capes de cada.
Després, bateu els ous i afegiu-los per sobre. Sacsegeu una mica la cassola perquè l'ou batut es reparteixi per tota la cassola i el pastís quedi quallat. Ratlleu-hi una mica més de formatge sec per sobre i ja ho podeu enfornar durant una mitja hora.