Terrina de pa amb tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Carrió
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 500 g de pa de pagès
- 600 g de tomàquet de penjar
- 200 g d'oli verge
- 2 g de sal
- 4 fulls de gelatina
- 350 g de mató
- 8 anxoves
- orenga
- olives negres
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les anxoves en un bol amb aigua, passeu-les a un altre bol amb oli d'oliva i deixeu-les a la nevera, de 2 minuts al temps que vulgueu.
Seguidament, hidrateu els fulls de gelatina en un bol amb aigua freda uns 5 minuts.
Mentrestant, ratlleu el tomàquet i amaniu-lo amb oli i sal. Després, poseu una part d'aquest tomàquet en un petit bol al microones durant 2 minuts a màxima potència. Passat aquest temps, retireu el bol de tomàquet del microones, afegiu-hi els fulls de gelatina i espereu que es fonguin amb l'escalfor del tomàquet. A continuació, aboqueu aquest tomàquet amb la gelatina fosa al bol on hi ha la resta del tomàquet ratllat i remeneu-ho bé.
Tot seguit, agafeu el pa de pagès sencer, separeu-ne la molla de la crosta amb un ganivet, talleu la molla a llesques grans primer, i a daus després, afegiu-ho al bol del tomàquet ratllat, barregeu-ho bé, poseu-ho en una terrina i reserveu-ho a la nevera durant 12 hores amb un paper film al damunt i un pes.
Per fer l'oli, piqueu les olives negres, poseu-les en un bol juntament amb l'oli d'oliva i una mica d'orenga i barregeu-ho bé.
Finalment, desemmotlleu la terrina de pa amb tomàquet i talleu-la a llesques.
I ja per acabar, emplateu una llesca de terrina de pa amb tomàquet, poseu-hi mató al damunt, guarniu-ho amb un parell d'anxoves a sobre i amaniu-ho tot amb l'oli d'olives negres.
Seguidament, hidrateu els fulls de gelatina en un bol amb aigua freda uns 5 minuts.
Mentrestant, ratlleu el tomàquet i amaniu-lo amb oli i sal. Després, poseu una part d'aquest tomàquet en un petit bol al microones durant 2 minuts a màxima potència. Passat aquest temps, retireu el bol de tomàquet del microones, afegiu-hi els fulls de gelatina i espereu que es fonguin amb l'escalfor del tomàquet. A continuació, aboqueu aquest tomàquet amb la gelatina fosa al bol on hi ha la resta del tomàquet ratllat i remeneu-ho bé.
Tot seguit, agafeu el pa de pagès sencer, separeu-ne la molla de la crosta amb un ganivet, talleu la molla a llesques grans primer, i a daus després, afegiu-ho al bol del tomàquet ratllat, barregeu-ho bé, poseu-ho en una terrina i reserveu-ho a la nevera durant 12 hores amb un paper film al damunt i un pes.
Per fer l'oli, piqueu les olives negres, poseu-les en un bol juntament amb l'oli d'oliva i una mica d'orenga i barregeu-ho bé.
Finalment, desemmotlleu la terrina de pa amb tomàquet i talleu-la a llesques.
I ja per acabar, emplateu una llesca de terrina de pa amb tomàquet, poseu-hi mató al damunt, guarniu-ho amb un parell d'anxoves a sobre i amaniu-ho tot amb l'oli d'olives negres.