Tàrtar de rajada amb contrastos

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Vicent Guimerà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'antic molí, Ulldecona (Tarragona)

INGREDIENTS

  • 1 rajada
  • 1 ceba tendra
  • 1 cullerada de mostassa
  • oli d'oliva
  • maduixes silvestres
  • iogurt grec
  • tasseta de puré de mango
  • tasseta de puré de maduixa
  • 1 tasseta de maionesa de pinya
  • brotets de fonoll
  • fruita de la passió
  • oli de julivert
  • pa torrat de panses i nous
  • gelat de vinagre (opcional)
  • aigua de remolatxa

PREPARACIÓ

Per fer el tàrtar, poseu en un bol la rajada ben picada, la ceba tendra també picada, la mostassa i l'oli, i remeneu-ho tot bé.
Tot seguit, deixeu-ho refredar a la nevera.

A continuació, ompliu un motllo amb el tàrtar, poseu-lo al centre del plat, desemmotlleu-lo i poseu-hi per sobre una mica d'oli de julivert i l'aigua de remolatxa.

I ja per acabar, guarniu el plat amb una mica de puré de mango, puré de maduixa, maionesa de pinya, iogurt grec, maduixes silvestres, una mica de polpa de fruita de la passió, els brotets de fonoll i el pa torrat. Opcionalment, podeu posar-hi també una bola de gelat de vinagre.