Sill och potatis (Aperitiu de patates amb arengs) - Estocolm, Suècia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Sofia Gidlööf, Sant Just Desvern
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • patates noves
  • arengs en mostassa o marinats
  • anet fresc
  • 1 manat de cibulet
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Trieu les patates de mida ben petita. Renteu-les bé i, sense pelar, feu-les coure en una cassola amb aigua abundant juntament amb unes quantes branquetes d'anet fresc i sal. Un cop cuites, talleu-les per la meitat.
Per muntar aquest aperitiu, poseu cada meitat de patata en un got petit, o en una copeta, amb la part de la pell a sota. A sobre de la patata poseu-hi un tall d'areng (el trobareu, ja preparat, en botigues especialitzades).
Talleu menudes unes quantes tiges de cibulet i escampeu-ne una mica dins de cada got, per sobre de l'areng.
Podeu servir-ho com a aperitiu, mentre els convidats esperen el plat principal, amb un gotet de snaps, el conegut destil·lat nòrdic.