Shepherd's pie (Pastís de carn i xampinyons) - Norfolk, Anglaterra, Regne Unit

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Martin i Maggie Kirby, Marçà

INGREDIENTS

  • Per a 6 persones:
  • 1/2 kg de carn picada
  • 1/2 kg de patates
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 alls
  • 100 g de xampinyons
  • tomàquet fregit
  • tomàquet triturat natural
  • 1 gotet de vinagre
  • formatge cheddar ratllat
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Peleu i trossegeu les patates. Feu-les coure en un cassó amb aigua i sal. Un cop cuites, aixafeu-les i reserveu-les.
En una cassola o una paella de vores altes amb un raig d'oli sofregiu-hi els alls i les cebes, tot trinxat ben menut. A mig enrossir, afegiuhi la carn picada. Deixeu que cogui a foc fluix i, més tard, incorporeu-hi els xampinyons (tallats a làmines) i unes quantes cullerades de tomàquet (el fregit i el triturat barrejats). Salpebreu-ho al vostre gust, aboqueu-hi el vinagre i deixeu que acabi de fer xup-xup uns minuts més, fins que la carn sigui cuita.
En una safata que pugui anar al forn, feu-hi una primera capa de patates aixafades. A sobre repartiu-hi la carn amb xampinyons i, finalment, cobriu-ho tot amb una altra capa de patates i el formatge ratllat.
Enforneu-ho uns 20 minuts i, després, uns moments només amb el gratinador perquè el formatge quedi torrat.