Sardines de la costa marinades

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 4 sardines de la costa (marinades amb sal)
  • 1 pot petit de tàperes en vinagre
  • 8 olives de Caspe
  • 1 tomàquet d'amanir
  • 50 g de ruca
  • oli d'oliva
  • vinagre agredolç de Cabernet Sauvingon
  • 1 ceba tendra

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts
Cocció: (no n'hi ha, 2 hores de marinat)

1. Desespineu les sardines i separeu-ne els filets.
2. Poseu-les en un plat fondo amb la pell cap amunt.
3. Desosseu les olives i trinxeu-les ben petites.
4. Poseu la polpa de les olives i de les tàperes al damunt de les sardines, i cobriu-ho amb l'oli d'oliva. Afegiu-hi un rajolinet de vinagre.
5. Talleu el tomàquet a rodanxes primetes amb la mandolina. Talleu la ceba a anelles també molt primetes.
6. En un plat pla, poseu-hi el tomàquet, salpebreu-lo i poseu-hi la ceba al damunt.
7. Renteu la ruca i poseu-la al damunt de la ceba.
8. Poseu els filets de sardina al damunt de tot i salseu-ho amb la vinagreta. Per decorar el plat, poseu al damunt de les sardines les tàperes i els filets d'oliva.