Romescada d'orella de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca l'Anna
INGREDIENTS
- 2 orelles de porc
- 1 porro petit
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- 1 clau d'espècie
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 4 cebes tendres
- sal grossa Per al romesco:
- 2 tomàquets grossos
- 1 llesqueta de pa
- 2 pebrots de romesco
- 10 g d'avellanes torrades
- 4 grans d'all
- 1 cullerada de vinagre de vi negre
- oli d'oliva, sal i pebre
PREPARACIÓ
Escaldeu l'orella amb una bresa feta amb ceba, pastanaga, porro, una fulla de llorer i herbes aromàtiques, i deixeu-ho bullir 2 hores i 1/2.
Quan s'hagi refredat lleugerament, traieu-li el tendrum i talleu-la a daus. Per preparar el romesco, poseu el tomàquet tallat per la meitat, el pa i els alls en una safata, i coeu-ho al forn durant uns 15 minuts a 150º, per escalivar-ho. Mentrestant, poseu el pebrot de romesco en remull perquè s'estovi i poder-lo triturar millor. Un cop feta l'escalivada, peleu el tomàquet i els alls, i piqueu-ho, amb vinagre, oli, sal i pebre. Escaliveu les cebes tendres durant 18 minuts a 170º, després salteu-les en una paella amb poc oli, i salpebreu-les. Feu el mateix amb l'orella: salteu-la en una paella a foc fort, i salpebreu-la. I ja per acabar, munteu el plat.
Quan s'hagi refredat lleugerament, traieu-li el tendrum i talleu-la a daus. Per preparar el romesco, poseu el tomàquet tallat per la meitat, el pa i els alls en una safata, i coeu-ho al forn durant uns 15 minuts a 150º, per escalivar-ho. Mentrestant, poseu el pebrot de romesco en remull perquè s'estovi i poder-lo triturar millor. Un cop feta l'escalivada, peleu el tomàquet i els alls, i piqueu-ho, amb vinagre, oli, sal i pebre. Escaliveu les cebes tendres durant 18 minuts a 170º, després salteu-les en una paella amb poc oli, i salpebreu-les. Feu el mateix amb l'orella: salteu-la en una paella a foc fort, i salpebreu-la. I ja per acabar, munteu el plat.