Peus de porc amb xirivia

INGREDIENTS

  • 4 peus de porc tallats pel mig

    2 cebes

    2 fulles de llorer

    2 tomàquets de penjar

    2 xirivies

    1 bitxo

    1 cullerada de pasta de tomàquet

    1 nyora

    1 cabeça d'alls

    10 ametlles

    10 avellanes

    1 llesca de pa fregit

    sal grossa

    pebre negre

    aigua mineral

    vi ranci

    sal 

    oli OVE

    ratafia

    julivert

PREPARACIÓ

Socarrimem els peus de porc i els posem a la nevera durant dues hores, coberts amb sal grossa.

Els traiem i els submergim en aigua mineral amb llorer, 30 minuts.

Refreguem un all per la paella. Tallem les cebes molt menudes i les enrossim a la paella amb l'all i un raig d'oli OVE.

Ratllem tomàquets i els barregem amb la pasta de tomàquet i la polpa de nyora.

Pelem i tallem les xirivies.

Aixequem sucres de la ceba amb el vi ranci.

Hi afegim la barreja de tomàquet i nyora a la ceba i, en aquest ordre, el bitxo, la ratafia i els peus de porc. Ho deixem a foc lent.

Un cop els sucs ja s'estan evaporant, ho cobrim amb aigua mineral i tapem la cassola. Ho salem. Ho deixem bullir uns 40 minuts i hi afegim més aigua si cal perquè quedin sempre coberts. No ho hem de remenar mai.

Quan hagin passat als 20 minuts, hi afegim la xirivia pelada i tallada a la mida d'una mossegada.

Fem una picada amb les 10 ametlles, les 10 avellanes i el pa fregit.

Afegim la picada a la cassola, per sobre. Ho rectifiquem de sal i hi afegim pebre negre.

Ho servim amb julivert al damunt.

Anar al contingut