Pèsols amb bacallà i anguila

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pèsols destaquen perquè són aliments rics en hidrats de carboni de lenta assimilació, és a dir, ens donen energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g pèsols  

    150 ml aigua 

    80 g bacallà fumat en oli 

    80 g anguila fumada 

    80 g dau de pernil 

    5 espàrrecs verds 

    2 llimones 

    Menta fresca 

    Sal en escates 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  • Pelem 800 g pèsols. Reservem les beines.  
  • Posem en un bol els pèsols més grans i en un altre, els més petits, els llàgrima.  
  •  Posem en un pot al foc 150 ml d'aigua i 90 g de pernil salat en un bloc. Posem aquest pernil a bullir. Quan estigui bullint, tapem el pot i deixem que baixi la temperatura uns minuts. 
  • Posem una vaporadora a escalfar amb 2 dits aigua, hi posem unes branques de menta fresca i 2 rodelles de llimona. 
  • Quan l'aigua bulli, afegim a la cistella vaporadora 5 espàrrecs verds nets. La tapem i deixem que els espàrrecs es cuinin al vapor 5 minuts.  
  • Posem al got batedor els espàrrecs cuits i 150 g beines de pèsols.  
  • Ho triturem fins a tenir una pasta.  
  • Aboquem aquesta pasta en un bol, hi afegim l'aigua infusionada de pernil i ho colem tot.   
  • Escalfem un bon raig d'oli OVE en una paella i quan estigui calent, hi tirem els pèsols grossos. Deixem que suïn 2 minuts.  
  • Aboquem a la paella l'aigua de pèsols i espàrrecs i deixem que cogui  
  • Preparem l'anguila fumada traient-li la pell a 80 g d'anguila.  
  • Si tingués espines, les traiem i la tallem a llesques fines.  
  • Emplatem els pèsols amb el suc de cocció, hi afegim uns trossos de bacallà fumat en oli, uns trossos d'anguila fumada, hi afegim els pèsols petits reservats, sal en escates i una mica de pell de llimona ratllada. 
Anar al contingut