Ensaladilla russa

  • Programa:
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Escaldar les verdures i deixar-les "al dente" conserva més les seves vitamines i minerals que si les bullim extensament.

INGREDIENTS

  • 3 patates red pontiac
  • 150 g de mongeta tendra rodona
  • 2 pastanagues
  • 100 g de pèsols
  • 8 olives gordal
  • 1 cullerada de tàperes
  • 100 g de tonyina amb oli
  • 1 ou
  • 4 anxoves
  • selecció de pans cruixents
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre negre
  •  

PREPARACIÓ

  1. Pelem les patates, les tallarem a daus petits i les deixarem en remull perquè treguin tot el midó. Mentrestant, pelem i tallem a daus la pastanaga, tallem les mongetes i triarem els pèsols.
  2. Bullim primer la patata. Quan fa 3 minuts que bull, hi afegim la pastanaga i la mongeta tendra i quan ja ha bullit 2 minuts, hi afegim els pèsols, al cap de 2 minuts, aturem el foc. Ho deixem tot a dins durant 3 minuts. Després ho traiem i tallem la cocció amb aigua i glaçons de gel.
  3. Per fer la maionesa, farem servir un ou, sal i l'oli de la llauna de tonyina colat. L'anem completant amb oli d'oliva verge extra.
  4. Traiem les verdures i les colem, ho barregem amb la maionesa. Hi afegim la tonyina, les olives tallades a dauets, les tàperes i ho barregem tot dins un bol.
  5. Ho servim acompanyat de pans cruixents i anxoves, que prèviament hem deixat amb aigua 15 minuts i hem tornat a posar amb oli. N'hem tret totes les espines.