Crema de pèsols

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els pèsols, tot i que són de color verd, no pertanyen al grup de les verdures, sinó al dels aliments feculents com els llegums.

INGREDIENTS

  • 600 g de pèsols en conserva

    30 g de mantega

    30 g  de farina

    1¿  l de fumet de peix

    2 cebes de Figueres

    vi blanc

    aigua

    cacauets fregits

    bacallà fumat

    sal

    pebre blanc

     

    PER FER EL FUMET

     

    peix per fer sopa

    1 porro

    1 pastanaga

PREPARACIÓ

PER FER EL FUMET

 

Tallem el porro i la pastanaga.

Aboquem el peix, el porro i la pastanaga en una cassola amb aigua freda. Ho fem bullir 25 minuts.

Ho deixem reposar 25 minuts més.

 

PER FER LA CREMA

 

Escorrem els pèsols i els saltem en una paella amb una mica de mantega. Retirem els pèsols.

A la mateixa paella, hi afegim la ceba tallada a la brunesa i l'enrossim. Quan comenci a ser transparent, hi afegim una mica de vi blanc. Un cop s'evapori el vi, hi afegim la farina tamisada i ho remenem.

Hi afegim els pèsols, ho barregem bé i hi aboquem el fumet de peix. Ho triturem i ho colem. Hi tirem sal i pebre blanc.

Ho servim amb el bacallà a trossets i els cacauets fregits a sobre.