Peix d'escata amb esqueixada de tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Lores
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar
INGREDIENTS
- 300 g de retalls de peix d'escata
- 2 pomes verdes
- 1 ceba tendra
- 3 tomàquets madurs
- oli de gira-sol
- oli d'olives negres
- sal i pebre blanc
- cibulet
- 2 cullerades de sucre
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer el suc de tomàquet, en un cassó amb aigua bullint escaldeu els tomàquets durant uns segons.
Després, refredeu-los en un cassó amb aigua i gel, peleu-los, talleu-los a quarts, traieu-ne les llavors, poseu-los a la liquadora amb la sal i el pebre blanc i tritureu-ho tot.
Per fer les xips de poma, talleu una poma a làmines molt fines, arrebosseu-les amb sucre i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol abundant fins que quedin ben cruixents.
Per fer l'esqueixada de peix, poseu els retalls de peix picats en un bol amb la ceba tendra picada, l'altra poma tallada a dauets, la sal, el pebre i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé.
A continuació, poseu-ho en motllos i deixeu-ho macerar tot junt durant 10 minuts a la nevera.
I ja per acabar, emplateu l'esqueixada de peix desemmotllada, poseu-hi una mica de cibulet picat i les xips de poma a sobre, amaniu-ho amb l'oli d'olives negres i salseu-ho amb el suc de tomàquet al voltant.
Després, refredeu-los en un cassó amb aigua i gel, peleu-los, talleu-los a quarts, traieu-ne les llavors, poseu-los a la liquadora amb la sal i el pebre blanc i tritureu-ho tot.
Per fer les xips de poma, talleu una poma a làmines molt fines, arrebosseu-les amb sucre i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol abundant fins que quedin ben cruixents.
Per fer l'esqueixada de peix, poseu els retalls de peix picats en un bol amb la ceba tendra picada, l'altra poma tallada a dauets, la sal, el pebre i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé.
A continuació, poseu-ho en motllos i deixeu-ho macerar tot junt durant 10 minuts a la nevera.
I ja per acabar, emplateu l'esqueixada de peix desemmotllada, poseu-hi una mica de cibulet picat i les xips de poma a sobre, amaniu-ho amb l'oli d'olives negres i salseu-ho amb el suc de tomàquet al voltant.