Patates braves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Fabra
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: QuintaForca, Nulles (Alt Camp)
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tabasc és una salsa molt gustosa però que conté molt poques calories. El seu origen és mexicà i està feta a base de pebrot picant "chile" de color vermell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de patata del bufet
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 cullerada de pebre vermell picant
  • farina de galeta
  • 3 ous
  • sal
  • 4 bitxos verds en vinagre
  • aigua
  • Per a la salsa brava:
  • 300 ml d'oli d'oliva
  • 3 grans d'all
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant
  • 1 culleradeta de tabasco
  • 1 bitxo
  • 2 ous
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu una punta de bitxo picat durant uns segons.

A continuació, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates. Quan estiguin cuites, peleu-les, ratlleu-les, poseu-les en un bol juntament amb el bitxo saltat, el pebre vermell dolç, el pebre vermell picant, una mica de sal i una mica d'oli i barregeu-ho bé amb les mans.

Seguidament, feu unes boles amb la massa, passeu-les per ou batut, arrebosseu-les amb la farina de galeta i fregiu-les en una cassola amb oli abundant.

Per fer la salsa brava, poseu en un bol els ous, els grans d'all, el pebre vermell picant, el tabasco, la resta del bitxo i una mica de sal i tritureu-ho amb el túrmix mentre hi aneu afegint l'oli.

I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi la salsa a sobre i guarniu el plat amb una mica de pebre vermell i els bitxos en vinagre.
Anar al contingut