Pastís de carbassa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carbassa porta vitamina A: és bona per a la vista, la pell i les defenses.

INGREDIENTS

  • 600 g de carbassa
  • 4 ous
  • pasta brisa
  • 250 ml de llet
  • una arrel de gingebre
  • un canó de canyella
  • un polsim de nou moscada
  • 200 g de sucre
  • mig got d'aigua mineral
  • un polsim de sal
  • un got d'oli oliva verge
  • 200 g de pipes de carbassa

PREPARACIÓ

1. Per fer la crema posem a bullir la llet, amb la canyella, el polsim de nou moscada i l'arrel de gingebre ratllada.



2.Tallem la carbassa a daus i la posem a bullir amb aigua i 50 g de sucre.



3. Batem els ous amb 50 g de sucre. Fins que ens quedi ben barrejat.



4. Posem la pasta brisa al motllo. Seguidament hi empolvorem uns 50 g de sucre i hi afegim les pipes de carbassa. Punxem la massa amb una forquilla per evitar que se'ns infli.



5. Triturem la carbassa amb una mica d'aigua de cocció i la passem pel colador de malla fina. La barregem amb els ous i la llet colada.



6. Un cop feta la crema de carbassa, la posem a sobre la base.



7. Fiquem el motllo al forn a 180 graus, aproximadament uns 20 minuts.