Pa d'espècies amb pera

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'espelta és una varietat del blat, molt rica en hidrats de carboni, proteïnes, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la massa del pa:

    125 g de mel

    125 g de farina d'espelta

    40 g de panela

    2 beines de cardamom

    1 clau

    nou moscada

    fulles de farigola

    una cullerada de gingebre

    1 ou

    una culleradeta de llevat

     

    Per a les peres:

    2 peres conference

    1 beina de vainilla

    70 g de panela

    conyac

    1 l d'aigua

    40 g de mel

    40 g de pinyons

PREPARACIÓ

- Traiem la polpa de la beina i, en un pot, hi posem l'aigua i la vainilla.

- Rentem les peres. Les pelem, les tallem en 4 parts cadascuna i en traiem el cor i cua.

- Escaldem les peres i les peles. Un cop arrenqui el bull, ho retirem del foc i deixem que reposi 5 minuts.

- Posem en un pot el sucre, la mel i 140 grams de l'aigua amb què hem escaldat les peres. Deixem que lentament es vagi desfent el sucre i que ens quedi una salsa transparent i homogènia.

- Un cop la salsa s'hagi espessit, hi afegim les peres i les suquem bé. Les posarem al fons d'un motlle cap per amunt.

- Per fer la massa del pa, posem en un bol la farina d'espelta, la panela, les 2 beines de cardamom, un clau, nou moscada, unes fulles de farigola i una culleradeta de llevat.

- Batem un ou i  hi afegim mel i gingebre ratllat. Fem un volcà al centre de la massa i hi afegim l'ou amb la mel i el gingebre.

- Ho pastem i ho deixem reposar 30 minuts. Ho aboquem al motlle on tenim les peres i ho posem al forn durant una hora a 160 graus.

Anar al contingut