Picadillo

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi de Meià
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Sergi de Meià

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 cuixa de xai anyell desossada
  • 200 g de cansalada virada
  • 4 cebes
  • 4 tomàquets madurs o en conserva
  • 2 peres llimonera
  • 4 figues seques
  • 2 pomes
  • 2 carbassons
  • 1 cullerada 5 espècies
  • un polsim de safrà,
  • 1 l de vi blanc
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli marqueu la cuixa de xai tallada a daus. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la cansalada, també tallada a daus, i la ceba tallada ben petita i deixeu-ho sofregir tot junt durant 15 minuts. A continuació, poseu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho reduir durant 20 minuts.

Mentrestant, peleu les peres i les pomes, talleu-les a daus i reserveu-les.

Passats els 20 minuts, afegiu a la cassola les pomes, les peres, les espècies, el safrà i el vi blanc i deixeu-ho coure durant una hora. Tot seguit, talleu el carbassó, amb pell, a daus, afegiu-lo a la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts més.

Finalment, talleu les figues per la meitat i reserveu-les.

I ja per acabar, poseu les figues sobre el picadillo i ja ho podeu servir.