Amanida de conserves de rovellons i figues

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per fer les conserves:
  • 400 g de rovelló (botó)
  • 8 figues
  • 1 l de jang (soja fermentada coreana)
  • 1/2 l d'aigua
  • Per a la compota de pera:
  • 2 peres blanquilla
  • 1/4 l aigua
  • 25 g de sucre morè
  • 1 pela de taronja
  • 1 pela de llimona
  • 1 beina de vainilla
  • Per a l'amanida:
  • 1 enciam tipus trocadero
  • 2 dl del vinagre resultant de la conserva
  • 6 dl d'oli d'oliva extra verge
  • 1/2 formatge de cabra
  • 1 magrana
  • sal gruixuda
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Per fer la compota de pera, poseu les peres, pelades i tallades per la meitat, en un cassó amb l'aigua, el sucre, la pell de taronja, la pell de llimona, la polpa de la beina de vainilla i la beina de vainilla i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts.

Un cop cuites, poseu les peres en un bol, tritureu-les amb el túrmix i reserveu-les.

Per fer les conserves, poseu el litre de vinagre de soja coreà i mig litre d'aigua freda en un cassó i porteu-ho a ebullició.

Mentrestant, poseu els bolets nets en un pot de vidre per a conserves i en un altre pot poseu-hi les figues senceres i netes.

Quan el líquid del cassó bulli, ompliu els pots fins a cobrir els rovellons i les figues, tapeu-los i reserveu-los. Un cop freds, poseu-los a la nevera una estona.

A continuació, partiu la magrana per la meitat, piqueu-la per obtenir-ne els grans i reserveu-los. Després, talleu el formatge a trossos i reserveu-lo.

Tot seguit, escorreu els rovellons i les figues i talleu les figues a quarts.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de vinagre de les conserves i oli d'oliva i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu l'enciam, col·loqueu-hi al damunt els rovellons, les figues, el formatge i la magrana, amaniu-ho amb la vinagreta, poseu-hi una mica de sal i pebre i guarniu-ho amb unes llàgrimes de compota de pera.
 
Anar al contingut