Hamburguesa d'ànec amb peres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn d'ànec conté vitamines variades i minerals. En destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrats a la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g de magret d'ànec picat  

    100 g de brou de carn reduït

    40 g de farina 

    1 pera conference de Lleida 

    6 fulles de sàlvia  

    1 ceba de Figueres petita (uns 30 g)

    1 ou

    1 pa d'hamburguesa

    un raig de vi ranci

    un raig de conyac

    llimona

    sal

    pebre

    farigola    

    romaní    

    sajolida   

    fonoll

    blat de moro torrat

    sifó

    mantega

PREPARACIÓ

  1. Tallem la ceba ben menuda.
  2. Saltem la ceba a la paella amb un rajolí d'oli verge d'oliva.
  3. Separem la clara del rovell d'un ou.
  4.  En un bol hi barregem els 150 g de magret d'ànec picat, la clara d'ou i la ceba cuita. Ho salpebrem. Ho portem a un motllo, pot ser un tallapastes, per donar-li forma d'hamburguesa. Ho reservem.
  5. Fem un ramet amb una mica de farigola, una mica de romaní, una mica de sajolida i unes fulles de fonoll.
  6. Pelem i tallem una pera en 8 trossos.
  7. Posem una cullerada de mantega en una paella i hi saltem la pera tallada amb el ramet d'herbes.
  8. Hi afegim un raig de vi ranci i ho deixem evaporar.
  9. Hi afegim conyac i ho flamegem.
  10. Hi afegim el suc de mitja llimona. Ho reservem.
  11. Al bol on tenim reservat el rovell hi afegim un pols de sal, 40 g de farina i un raig de sifó. Ho remenem fins aconseguir una massa cremosa.
  12. Arrebossem 6 fulles de sàlvia amb aquesta massa i les fregim en una paella amb l'oli calent.
  13. Eixuguem les fulles amb paper absorbent perquè perdin l'oli sobrant.
  14. Posem a escalfar 100 grams de brou reduït en un pot.
  15. Aixafem al morter tres grapats de blat de moro torrat.
  16. Coem a la planxa l'hamburguesa.
  17. Napem els trossos de pera amb el brou ja calent.
  18. Obrim el pa pel mig i hi posem l'hamburguesa, els trossos de pera amb la seva salsa, els trossets de blat de moro torrat i les fulles de sàlvia arrebossada.
Anar al contingut