Muchacho redondo de ternera con salsa negra (Rodó de vedella a la cassola) - Veneçuela

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Yracelis Rodriguez, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 6-8 persones:
  • 1 tall rodó de vedella d'1,2 kg aprox.
  • 1/2 kg de cebes
  • mig porro
  • 2 alls
  • 1 ampolla de vi negre
  • 1 cullerada de mostassa normal
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • 1 rajolí de salsa Perrins
  • 1 tomàquet
  • olives farcides
  • tàperes
  • mel
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

El dia abans, poseu la carn a marinar en un recipient, si pot ser, tancat. Si no marineu la carn el dia anterior, com a mínim ho heu de fer un parell d'hores abans de coure-la.
Demaneu a la carnisseria que us lliguin el tall rodó. Punxeu-lo amb un ganivet i entatxoneu-hi algunes olives i unes quantes tàperes perquè la carn agafi el seu gust.
Per preparar la marinada, poseu en un recipient el porro, les cebes i els alls, tot tallat a trossos més aviat petits, el vi i les mostasses. Remeneu-ho perquè les mostasses es desfacin una mica i ja hi podreu posar el tall rodó. Tapeu-ho i deixeu-ho a la nevera.
Per coure la carn, poseu un bon raig d'oli d'oliva en una cassola, juntament amb mitja tassa de mel. Deixeu que la mel s'enrosseixi, però no pareu de remenar-ho tota l'estona, per evitar que s'enganxi o es cremi.
Després, afegiu el tall rodó a la cassola i que es vagi enrossint. Quan ho estigui, incorporeu de nou els ingredients del marinat a la cassola juntament amb un tomàquet tallat a trossets. Tot plegat haurà de coure fent xup-xup durant una hora i mitja.
Un cop la carn sigui cuita, retireu-la de la cassola, deixeu-la refredar una mica i talleu-la.
Passeu el suc de cocció per un colador xinès (si no en teniu, podeu utilitzar un passapurés) perquè us quedi una salsa ben fina. Aboqueu-la per sobre dels talls de carn i ja ho podeu servir.

Anar al contingut