Llenguado amb taronja i vainilla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montse Estruch
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Cingle, Vacarisses
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les favetes, tot i que pel seu color verd ens poden fer pensar que són verdures, nutricionalment es consideren hidrats de carboni. A diferencia d'aquest grup son especialment riques en proteïnes i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 llenguado fresc filetejat
  • 1 beina de vainilla de Veracruz
  • 100 g de favetes del Prat
  • un parell de fulles de col
  • suc de dues taronges
  • 50 cl de licor de taronja
  • 50 g de mantega
  • 4 cumquats
  • llavors de pèsol
  • flors de temporada
  • oli d'oliva ecològic (DOP Garrigues)
  • pell de taronja natural en pols (opcional)
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, saleu els filets de llenguado, talleu-los per la meitat, enrotlleu-los, enganxeu-los amb un escuradents i reserveu-los. A continuació, poseu les fulles de col en un recipient de bambú i deixeu-les coure al vapor. Quan estiguin cuites, poseu-hi els filets de llenguado enrotllats a sobre, amaniu-los amb una mica d'oli i deixeu-los coure al vapor durant uns minuts.

Per fer la salsa, poseu en una paella la mantega, la beina de vainilla, tallada a trossos i amb l'interior raspat i el licor de taronja, i deixeu-ho coure uns minuts. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi el suc de taronja i deixeu-ho reduir durant uns 5 minuts.

Després, poseu-hi els cumquats tallats a làmines i els filets de llenguado al vapor i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.I ja per acabar, emplateu els filets de llenguado amb els cumquats, salseu-ho amb la salsa de la cocció i guarniu el plat amb les llavors de pèsol, les favetes crues, les flors de temporada, la pell de taronja en pols i amaniu-ho tot amb un bon raig d'oli.
Anar al contingut