Biquini de llenguado i sobrassada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Mirko Carturan
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirko Carturan, Caldes de Montbui

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 llenguados en filets (4 filets de cada llenguado)
  • 350 g de sobrassada
  • 32 làmines de pa de motllo o baguette
  • 2 patates mitjanes
  • nou moscada
  • 250 g d'oli d'oliva
  • 100 g de mató
  • 1 porro nan (opcional)
  • aigua
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, traieu les fulles exteriors del porro, talleu-lo a talls i sofregiu-lo en una paella amb oli. Mentrestant, peleu les patates i talleu-les a trossos. Quan el porro estigui ros, afegiu-hi les patates, la sal, el pebre i la nou moscada, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure un 25, 30 minuts. Després, per fer la crema, tritureu-ho tot amb el pímer juntament amb el mató per donar-hi cremositat i reserveu-ho.

A continuació, preescalfeu el forn.

Per fer els biquinis, en una taula, estireu els filets de llenguado en cru, poseu una mica de sobrassada sobre cada filet, feu-ne un rotllet, col•loqueu-hi una làmina de pa en cadascun dels extrems i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 200 graus.

I ja per acabar, poseu la crema de patata al fons del plat, col•loqueu-hi al damunt els biquinis de llenguado i amaniu-ho tot amb l'oli de sobrassada que us haurà quedat a la safata de forn.