Ànec amb ostres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El marisc és un aliment nutritiu, aporta proteïnes amb aminoàcids importants, poques calories i minerals com el zinc i el iode.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    12 pedrers d'ànec confitats (1 llauna)  

    greix d'ànec (de la llauna)

    12 ostres       

    10 alls tendres      

    4 cebes tendres     

    3 patates

    1 pastanaga    

    1 branca d'api     

    vi ranci

    farigola

    llorer

    oli OVE

    llimona

    una cullerada de mantega

    julivert

    pebre blanc

PREPARACIÓ

  1. Emboliquem 3 patates, primer amb paper sulfurat i, després, amb paper d'alumini, i les posem a la part de les brases de la barbacoa durant 30 minuts.
  2. Posem una cassola  al foc amb oli OVE i el greix d'ànec que porta la llauna dels pedrers. Hi afegim farigola i llorer i hi coem els 12 pedrers d'ànec confitats.
  3. Tallem 4 cebes tendres a la juliana i les afegim a la cassola.
  4. Tallem 10 alls tendres, 1 branca d'api i 1 pastanaga a la jardinera. Ho afegim a la cassola i ho deixem a foc lent.
  5. Traiem les patates del foc i les deixem temperar.
  6. Afegim un raig de vi ranci a la cassola i en deixem evaporar l'alcohol a poc a poc.
  7. Tallem unes quantes branques de julivert i les reservem en un bol.
  8. Pelem les patates i les afegim al bol, juntament  amb unes quantes gotes de llimona, 1 cullerada de mantega, pebre blanc i sal. Ho aixafem amb les varetes elèctriques per fer-ne puré. Busquem una textura grumollosa. Ho reservem.
  9. Obrim les 12 ostres i en colem el suc per afegir-lo al puré.
  10. Retirem la cassola dels pedres del foc, netegem les ostres amb aigua i les posem a sobre dels pedrers  perquè s'escalfin. Hi afegim una mica de julivert picat.
  11. Servim el puré amb els pedrers a sobre i les ostres a dalt de tot. Hi afegim unes quantes gotes de llimona i una mica més de julivert.