Espaguetis amb mandonguilles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    És un fals mite que la pasta en si mateixa engreixa, és la quantitat, l'acompanyament, la salsa... i en general el conjunt de la dieta envers l'activitat física, el que fa que augmentem de pes o no.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 paquet d'espaguetis sense gluten

    1 tall de formatge manxec curat

    alfàbrega

    pebre negre 

     

    Per al sofregit

    1 gra d'all

    4 cebes de Figueres

    10 tomàquets de penjar

    oli OVE

    sal

    pasta de tomàquet

    vi ranci

    llorer

    1 pebrot de Caiena 

     

    Per a les mandonguilles

    un peu de porc cuit desossat

    200 g de vedella picada

    200 g de carn de porc picada 

    100 g de pa sense gluten (de motlle)

    40 g de nata

    farina sense gluten

    sal

    pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la brunesa quatre cebes i les sofregim 15 minuts en una cassola gran amb oli OVE i un gra d'all aixafat.
  2. Ratllem els 10 tomàquets de penjar i els colem.
  3. Afegim un raig de vi ranci a la cassola del sofregit i deixem evaporar l'alcohol.
  4. Afegim els tomàquets ratllats i colats al sofregit amb una cullerada de pasta de tomàquet, una fulla de llorer, un pebrot de Caiena i un polsim de sal. Ho sofregim 15 minuts més.
  5. Triturem el peu de porc desossat  i ho reservem en un bol.
  6. Triturem a la picadora 100 g de pa de motlle sense gluten i 40 g de nata i ho afegim al bol del peu de porc.
  7. Afegim al mateix bol 200 g de vedella picada i 200 g de carn de porc picada. Ho salpebrem i ho barregem.
  8. Posem a escalfar en una olla quatre litres d'aigua mineral i un polsim de sal per bullir la pasta.
  9. Fem mandonguilles amb les carns barrejades. Les enfarinem amb farina sense gluten i les fregim una miqueta amb oli OVE. Les deixem escórrer en una safata amb paper absorbent. No les podem deixar gaire estona, es podrien estovar.
  10. Aboquem les mandonguilles a la cassola del sofregit, on acabaran de fer-se.
  11. Quan l'aigua estigui bullint, hi posem els espaguetis a coure durant no més de 6 minuts.
  12. Un cop cuita la pasta, la posem a la cassola del sofregit. Ho remenem.
  13. Servim amb formatge ratllat per sobre i unes fulles d'alfàbrega i pebre negre molt.
Anar al contingut