Espaguetis amb mandonguilles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
És un fals mite que la pasta en si mateixa engreixa, és la quantitat, l'acompanyament, la salsa... i en general el conjunt de la dieta envers l'activitat física, el que fa que augmentem de pes o no.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 paquet d'espaguetis sense gluten
1 tall de formatge manxec curat
alfàbrega
pebre negre
Per al sofregit
1 gra d'all
4 cebes de Figueres
10 tomàquets de penjar
oli OVE
sal
pasta de tomàquet
vi ranci
llorer
1 pebrot de Caiena
Per a les mandonguilles
un peu de porc cuit desossat
200 g de vedella picada
200 g de carn de porc picada
100 g de pa sense gluten (de motlle)
40 g de nata
farina sense gluten
sal
pebre negre
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa quatre cebes i les sofregim 15 minuts en una cassola gran amb oli OVE i un gra d'all aixafat.
- Ratllem els 10 tomàquets de penjar i els colem.
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola del sofregit i deixem evaporar l'alcohol.
- Afegim els tomàquets ratllats i colats al sofregit amb una cullerada de pasta de tomàquet, una fulla de llorer, un pebrot de Caiena i un polsim de sal. Ho sofregim 15 minuts més.
- Triturem el peu de porc desossat i ho reservem en un bol.
- Triturem a la picadora 100 g de pa de motlle sense gluten i 40 g de nata i ho afegim al bol del peu de porc.
- Afegim al mateix bol 200 g de vedella picada i 200 g de carn de porc picada. Ho salpebrem i ho barregem.
- Posem a escalfar en una olla quatre litres d'aigua mineral i un polsim de sal per bullir la pasta.
- Fem mandonguilles amb les carns barrejades. Les enfarinem amb farina sense gluten i les fregim una miqueta amb oli OVE. Les deixem escórrer en una safata amb paper absorbent. No les podem deixar gaire estona, es podrien estovar.
- Aboquem les mandonguilles a la cassola del sofregit, on acabaran de fer-se.
- Quan l'aigua estigui bullint, hi posem els espaguetis a coure durant no més de 6 minuts.
- Un cop cuita la pasta, la posem a la cassola del sofregit. Ho remenem.
- Servim amb formatge ratllat per sobre i unes fulles d'alfàbrega i pebre negre molt.