Dakar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Fer la pastisseria a casa és una bona manera de millorar-ne el perfil nutricional (en vers a la industrial), ja que podem controlar millor la bona qualitat dels ingredients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de nata 35%
125 g de xocolata 70%
3 ous
40 g de sucre
90 g de farina
35 g de mantega
50 g de cacau en pols sense sucre
4 cireretes confitades
3 làmines de gelatina
1 cullerada de sucre llustre
sal
PREPARACIÓ
- Separem les clares i els rovells de 3 ous. En un bol gros, hi posem clares i, en un altre, rovells.
- Muntem les clares amb un pols de sal i les reservem.
- Afegim 40 g de sucre als rovells i ho remenem bé. Quan estiguin blanquejats, no deixem de remenar i hi afegim 35 g de mantega pomada (és a dir, que no estigui freda de nevera, sinó que tingui ja una consistència semblant a una pomada), 90 g de farina tamisada i 12 g de cacau en pols.
- Quan ho tinguem ben barrejat, hi anem incorporant, molt a poc a poc, la clara muntada.
- Amb la massa que ens ha quedat, omplim 4 motlles de magdalena i els duem al forn. Han de coure durant 15 min a 180º.
- Posem les làmines de gelatina dins d'una safata amb una mica d'aigua perquè s'hidratin.
- Fem un bany maria posant a escalfar aigua a uns 50º. Hi posem un bol de vidre al damunt, de manera que el fons del bol toqui l'aigua. Esmicolem 125 g de xocolata dins el bol de vidre i la posem a fondre, mentre l'anem remenant.
- Posem la nata dins d'un bol fred, juntament amb una culleradeta de sucre glaç, i la muntem.
- Afegim la gelatina hidratada a la xocolata fosa que tenim al bany maria. Ho barregem, i quan estigui tot ben integrat, traiem el bol de vidre del foc.
- Traiem els pastissets del forn i les deixem a temperatura ambient.
- Afegim la xocolata amb gelatina al bol de la nata muntada. Ho barregem bé i posem aquesta trufa dins d'una mànega pastissera. Un cop fet, la posem 30 min a la nevera.
- Tallem els pastissets per la meitat, horitzontalment. Els farcim i els cobrim amb la trufa. Si mulleu la cullereta amb una mica d'aigua, se us escamparà millor.
- Acabem els pastissets ratllant-hi xocolata per sobre, espolsant-hi cacau en pols tamisat, i coronant-los amb una mica de trufa i la cirereta confitada al capdamunt.