Dakar

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Fer la pastisseria a casa és una bona manera de millorar-ne el perfil nutricional (en vers a la industrial), ja que podem controlar millor la bona qualitat dels ingredients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de nata 35%

    125 g de xocolata 70%    

    3 ous 

    40 g de sucre

    90 g de farina

    35 g de mantega

    50 g de cacau en pols sense sucre

    4 cireretes confitades

    3 làmines de gelatina

    1 cullerada de sucre llustre 

    sal

PREPARACIÓ

  1. Separem les clares i els rovells de 3 ous. En un bol gros, hi posem clares i, en un altre, rovells.
  2. Muntem les clares amb un pols de sal i les reservem.
  3. Afegim 40 g de sucre als rovells i ho remenem bé. Quan estiguin blanquejats, no deixem de remenar i hi afegim 35 g de mantega pomada (és a dir, que no estigui freda de nevera, sinó que tingui ja una consistència semblant a una pomada), 90 g de farina tamisada i 12 g de cacau en pols.
  4. Quan ho tinguem ben barrejat, hi anem incorporant, molt a poc a poc, la clara muntada.
  5. Amb la massa que ens ha quedat, omplim 4 motlles de magdalena i els duem al forn. Han de coure durant 15 min a 180º.
  6. Posem les làmines de gelatina dins d'una safata amb una mica d'aigua perquè s'hidratin.
  7. Fem un bany maria posant a escalfar aigua a uns 50º. Hi posem un bol de vidre al damunt, de manera que el fons del bol toqui l'aigua. Esmicolem 125 g de xocolata dins el bol de vidre i la posem a fondre, mentre l'anem remenant.
  8. Posem la nata dins d'un bol fred, juntament amb una culleradeta de sucre glaç, i la muntem.
  9. Afegim la gelatina hidratada a la xocolata fosa que tenim al bany maria. Ho barregem, i quan estigui tot ben integrat, traiem el bol de vidre del foc.
  10. Traiem els pastissets del forn i les deixem a temperatura ambient.
  11. Afegim la xocolata amb gelatina al bol de la nata muntada. Ho barregem bé i posem aquesta trufa dins d'una mànega pastissera. Un cop fet, la posem 30 min a la nevera.
  12. Tallem els pastissets per la meitat, horitzontalment. Els farcim i els cobrim amb la trufa. Si mulleu la cullereta amb una mica d'aigua, se us escamparà millor.
  13. Acabem els pastissets ratllant-hi xocolata per sobre, espolsant-hi cacau en pols tamisat, i coronant-los amb una mica de trufa i la cirereta confitada al capdamunt.
Anar al contingut