Crep Suzette

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Iglesias
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La mantega conté vitamina D, imprescindible per a la salut dels ossos, tot i que conté molt colesterol i per això s'ha de prendre de manera ocasional i en poca quantitat.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • Per a les creps:
  • 1/4 l de llet
  • 100 g de farina
  • 2 ous
  • 25 g de sucre
  • 25 g de mantega
  • Per a la mantega Suzette:
  • 150 g de mantega
  • 70 grams de sucre
  • sucre glaç en pols: 50 g
  • 1/2 llimona (per la pell)
  • el suc de 2 taronges
  • 4 a 6 cl de Grand Marnier
  • Per l'aire de cítrics:
  • 125 mg de sucs de cítrics variats
  • 3 g lecitina de soja

PREPARACIÓ

Per fer l'aire de cítrics, poseu la lecitina de soja i els sucs de cítrics en un bol i feu l'aire amb l'ajuda d'una Thermomix o del motor d'una peixera.

Mentre es va fent l'aire, feu les creps en una paella.

Per fer la mantega Suzette, poseu la mantega en una paella al foc. Quan estigui fosa, afegiu-hi el sucre, deixeu que es desfaci, incorporeu-hi la pell de la llimona, remeneu-la amb compte i, quan la mantega comenci a fer bombolles, aneu-hi introduint el suc de taronja i unes gotes de Grand Marnier. A continuació, poseu una crep a la paella, deixeu-la impregnar bé de la mantega Suzette pels dos costats, plegueu-la pel mig i després torneu-la a plegar, de manera que en quedi un quart. Tot seguit, repetiu el procés amb 3 creps més, sense retirar-ne cap de la paella, deixant-les col·locades una en cada quart de paella, de manera que quedi tota coberta. Finalment, retireu les pells de llimona, afegiu-hi el Grand Marnier, deixeu-ho caramel·litzar una mica, torneu-hi a posar Grand Marnier, apugeu el foc, flamegeu-ho i mentre s'està flamejant, incorporeu-hi sucre glaç per sobre.

I ja per acabar, emplateu les creps i guarniu-les amb l'aire de cítrics.