Coques mallorquines

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cavall Bernat

INGREDIENTS

  • Per a la pasta:
  • 1/4 de l d'aigua
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 25 g de llevat
  • farina i sal
  • Per a la coca de verdures:
  • bledes
  • ceba
  • tomàquet
  • Per a la coca de pebrots:
  • 2 pebrots vermells
  • sal i oli
  • 1 gra d'all picat
  • julivert
  • Per a la coca de ceba:
  • 1 ceba grossa
  • 1 fulla de llorer
  • 2 grans d'all
  • julivert picat
  • 1 cullerada de pebre dolç
  • sal
  • sobrassada (opcional)
  • Per a la coca de trempó:
  • 1 tomàquet
  • 1/2 ceba
  • 1 pebrot verd
  • sal i oli

PREPARACIÓ

En un bol, poseu-hi l'aigua, l'oli i el llevat. Afegiu-hi la farina i treballeu-ho fins que quedi una massa homogènia.
Tapeu-la i deixeu-la reposar durant mitja hora. Per fer la coca de verdures, feu un sofregit de ceba i tomàquet i barregeu-hi els espinacs bullits. Escaliveu els pebrots vermells, peleu-los, talleu-los en juliana i amaniu-los amb sal, julivert i all picat. Per a la coca de ceba, sofregiu la ceba amb una mica d'oli i, després, amaniu-la amb all picat i oli. Finalment, per fer el trempó talleu a dauets el tomàquet, la ceba i el pebrot verd. Un cop reposada la massa, unteu quatre motlles rodons amb oli i esteneu-hi la massa fins a cobrir el fons amb una làmina prima. Col·loqueu-hi les verdures al damunt (podeu fer-les de 4 sabors cada una o fer-ne una per a cada sabor). Amaniu-les amb un raig d'oli i poseu-les a coure al forn a 180º, durant 20 minuts.