Coca d'espelta amb bledes, codonys i verat marinat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Fabra
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: QuintaForca, Nulles (Alt Camp)

INGREDIENTS

  • Per a 4 personas:
  • Per als verats marinats:
  • 4 verats mitjans
  • sal i sucre (a parts iguals)
  • Per als codonys confitats:
  • 2 codonys
  • 100 g sucre de canya
  • 1 llimona (el suc)
  • aigua
  • Per a la massa de la coca:
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • 200 g de farina integral d'espelta
  • 100 ml aigua
  • sal
  • Altres:
  • 4 fulles de bleda verda
  • 2 cebes
  • 100 ml oli d'oliva
  • vinagre
  • 1 magrana

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu els verats, retireu-ne les espines, feu-ne filets, feu una barreja de sal i sucre (50%-50%) en una safata, poseu-hi els filets de verat, cobriu-los amb la barreja, tapeu la safata amb paper fil i deixeu-ho marinar a la nevera durant 24 hores.

Per fer els codonys confitats, poseu els codonys en una safata fonda amb aigua, el suc d'una llimona i el sucre de canya, i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, durant 2 hores a 150 graus.

Per fer la massa de la coca, en un bol poseu l'oli, l'aigua, la sal i la farina d'espelta, amasseu-ho amb les mans fins a tenir una massa homogènia i reserveu-ho a la nevera, tapat amb un drap humit durant 2 hores.

Mentrestant, en una paella amb oli sofregiu la ceba, tallada en juliana, a foc lent durant uns 20 minuts.

A continuació, estireu la massa de la coca i deixeu-la coure al forn a 160 graus durant 15 min.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu les bledes durant uns segons, refredeu-les en un bol amb aigua i glaçons per conservar tota la verdor, coleu-les, amaniu-les amb oli i unes gotes de vinagre i reserveu-les.

Finalment, lamineu el codony, desgraneu la magrana i traieu els verats del marinat.

I ja per acabar, emplateu la coca, poseu-hi al damunt unes fulles de bleda, les làmines de codony, la ceba sofregida i un parell de filets de verat, i guarniu el plat amb la magrana desgranada.