Verat amb carxofes i llimona

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 4 verats nets i filetejats
  • 8 carxofes
  • suc d'una llimona
  • 500 ml de fumet
  • 5 cebes escalunya
  • oli d'oliva verge extra
  • una cullerada de maizena
  • sal
  • pebre negre

PREPARACIÓ

1. Netegem i polim les carxofes i les confitem amb oli d'oliva verge extra.



2. Amb una mica de fumet fred, desfem la maizena. Mentrestant posem a bullir una barreja de fumet i suc de llimona. A continuació hi posem la maizena desfeta fins que ens quedi tot ben espès.



3. Tallem les escalunyes a rodelles, les posem al foc en una paella amb oli a foc baix i ho coem fins que ens quedin transparents.



4. Hi afegim el fumet amb llimona lligat, el pebre i els verats. Els col·loquem per la banda de la pell tocant a la paella durant 3 minuts.



5. Ho servim: primer la salsa i després els filets. Ratllem llimona i hi afegim les carxofes i una mica de julivert picat per sobre.