Sopa de safrà i avellanes

  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El safrà és un condiment molt apreciat. El color vermell intens ens mostra que és ric en carotens, nutrients precursors de la vitamina A, que tenen una destacada funció antioxidant.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 3 PERSONES

     

    1 verat

    150 g d'avellana crua

    2 porros

    2 tomacons de penjar

    1 gra d'all

    1 pastanaga

    1 raig de vi Sol i Serena olorós

    12 fulles de boraginàcies

    llorer

    safrà

    julivert fresc

    pebre negre

    sal

    sal grossa

    oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Rentem i filetegem el verat i posem les espines en un recipient amb aigua mineral durant 15 minuts.
  2. Traiem la pell transparent dels filets i els curem a dins d'un altre recipient amb sal grossa durant 15 minuts a dins de la nevera.
  3. Tallem a bresa la pastanaga i els dos porros, i els fiquem a dins d'una olla amb aigua mineral freda. Hi afegim les espines netes, una fulla de llorer i una branqueta de julivert. Ho fem bullir durant 20 minuts. Després ho deixem reposar 25 minuts més.
  4. Rentem, en un bol amb aigua mineral, els filets de verat curats. En traiem les espines del mig que hi hagin quedat, tallant la part central del peix; els tallem a daus i els reservem.
  5. Posem, en un got de túrmix, 150 g d'avellana crua, un gotet de vi Sol i Serena olorós, una branqueta de julivert i un gra d'all.
  6. Ratllem els dos tomacons de penjar a dins del túrmix i ho triturem tot.
  7. Torrem, en una paella, uns quants brins de safrà.
  8. Colem el fumet reposat i el posem a reduir al foc fort, en un recipient, fins que només quedi un terç del volum inicial.
  9. Aboquem el contingut de la batedora –el sofregit cru– a la paella del safrà torrat i ho deixem coure.
  10. Afegim el sofregit al fumet ja reduït, ho salpebrem, ho deixem bullir uns 5 minuts i ho reservem.
  11. Posem els trossos de verat a dins de bols i hi afegim la sopa i quatre fulles de boraginàcies per bol.