Coca de sobrassada, formatge i espinacs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els espinacs tenen un 92% d'aigua però son rics en fibra, proteïnes i moltes vitamines i minerals.

INGREDIENTS

  • 250 g de farina

    100 g de sobrassada

    100 g de formatge blau

    200 g d'aigua mineral

    50 g de massa mare

    25 g de pinyons

    1 gra d'all

    un manat d'espinacs

    marduix

    sal

    oli OVE

    vi blanc

    pebre vermell picant

PREPARACIÓ

- En un bol barregem la farina i la sal.

- Un cop estigui tot ben integrat hi afegim l'aigua, l'oli i la massa mare.

- Ho amassem i funyim.

- Ho deixem reposar 20 minuts fora de la nevera.

- Ho tallem en dues parts, ho estirem i ho deixem reposant 20 minuts més.

- Tallem un gra d'all a làmines i el saltem a la paella amb una mica d'oli. Un cop comenci a canviar de color i abans no s'enrosseixi, hi afegim un polsim de pebre vermell picant i després, una mica de vi blanc. Quan l'alcohol es comenci a evaporar, hi afegim la sobrassada. Ho reservem.

- Escaldem els espinacs 3 minuts  i els eixuguem bé. Els estirem sobre les coques, hi posem la sobrassada, el formatge i els pinyons per sobre.

- Ho posem al forn entre 7 i 10 minuts a 220 graus.

- Ho servim amb una mica de marduix per sobre.