Cassola de vinyals dimonis

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a dues persones aprox.:
  • 1 kg de cargols i part del seu líquid de cocció
  • 100 g de pebrots de Padrón
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot groc
  • 2 costelles de porc tallades ben petites
  • 1/2 botifarra crua
  • 2 brots d'all tendre
  • 1 cullerada d'orenga fresca
  • 1 culleradeta de pebre negre en gra
  • 2 pebrots petis vermells picants (xili)

PREPARACIÓ

Preparació:
Depèn de si heu triat els cargols cuits o els heu agafat en format "noemmolenlesbabes". En el primer cas, 10 min.
Cocció: Aproximadament 30 minuts

Procediment:
1. Talleu i netegeu de llavors i de filaments blancs tots els pebrots de la recepta.
2. Talleu-los a dauets. La mida depèn del gruix de cada tipus de pebrot. Lògicament, els de Padrón seran petits i els vermells seran més grossos.
3. Escalfeu els cargols tapats amb el seu líquid de cocció al microones. Després, separeu-los del seu líquid de cocció i bulliu-lo. Un cop hagi bullit, deixeu-lo al foc de manera suau durant una estona, perquè el líquid concentri el sabor i les gelatines i guanyi intensitat d'aromes.
4. Escalfeu una cassola de ferro colat o de fang. Poseu-hi un bon raig d'oli d'oliva verge extra i fregiu-hi els pebrots vermells picants fins que s'enfosqueixin. Daureu-hi la botifarra i la costella de porc salpebrada.
5. Afegiu-hi els alls tendres tallats ben petits, però només un moment.
6. En una paella a part, salteu a foc viu els pebrots. L'orde adequat és el següent:
a. pebrot de Padrón
b. pebrot verd
c. pebrot groc
d. pebrot vermell
7. Quan els tingueu tots a dins de la cassola, mulleu-los amb una mica de l'aigua dels cargols i poseu-ho al punt de sal. Deixeu que arrenqui el bull.
8. A la paella on heu saltat els pebrots, poseu-hi una mica d'oli d'oliva i fregiu els grans de pebre amb el gra d'all sencer durant un moment.
9. Fregiu-hi l'orenga un moment i afegiu-hi el pa torrat. Tritureu-ho tot amb el julivert i una mica del suc de la cassola amb la batedora elèctrica.
10. Afegiu la picada a la cassola i espereu que s'espesseixi la salsa. Escalfeu-hi els cargols i... Prepareu força pa i aigua.