Calamars, hummus i amanida de pastanaga
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Ferraté
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona
INGREDIENTS
- 12 calamars mitjans
- 200 g de pastanaga ratllada
- 50 g de cogombre
- 1 tasseta d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de sucre
- vinagre
- Per a l'hummus:
- 100 g de cigrons bullits
- 1 culleradeta de tahina
- 1 tasseta d'oli d'oliva verge extra
- 1 gra d'all
- comí
- pebre negre
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol el cogombre tallat a dauets, amaniu-lo amb sucre i deixeu-lo refredar a la nevera.
A continuació, poseu la pastanaga ratllada en un bol i deixeu-la refredar a la nevera.
Per fer l'hummus, poseu a la Thermomix els cigrons, la tahina, l'oli, el comí, la sal, el pebre i l'all, i tritureu-ho.
A continuació, en una paella amb l'oli ben calent salteu els calamars. Tot seguit, traieu la pastanaga de la nevera, amaniu-la amb oli, vinagre, sal i pebre i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu l'hummus, poseu-hi el cogombre, la pastanaga a sobre i els calamars a sobre, i amaniu el plat amb una mica d'oli.
A continuació, poseu la pastanaga ratllada en un bol i deixeu-la refredar a la nevera.
Per fer l'hummus, poseu a la Thermomix els cigrons, la tahina, l'oli, el comí, la sal, el pebre i l'all, i tritureu-ho.
A continuació, en una paella amb l'oli ben calent salteu els calamars. Tot seguit, traieu la pastanaga de la nevera, amaniu-la amb oli, vinagre, sal i pebre i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu l'hummus, poseu-hi el cogombre, la pastanaga a sobre i els calamars a sobre, i amaniu el plat amb una mica d'oli.