Calamars, hummus i amanida de pastanaga

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Ferraté
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona

INGREDIENTS

  • 12 calamars mitjans
  • 200 g de pastanaga ratllada
  • 50 g de cogombre
  • 1 tasseta d'oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta de sucre
  • vinagre
  • Per a l'hummus:
  • 100 g de cigrons bullits
  • 1 culleradeta de tahina
  • 1 tasseta d'oli d'oliva verge extra
  • 1 gra d'all
  • comí
  • pebre negre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol el cogombre tallat a dauets, amaniu-lo amb sucre i deixeu-lo refredar a la nevera.

A continuació, poseu la pastanaga ratllada en un bol i deixeu-la refredar a la nevera.

Per fer l'hummus, poseu a la Thermomix els cigrons, la tahina, l'oli, el comí, la sal, el pebre i l'all, i tritureu-ho.

A continuació, en una paella amb l'oli ben calent salteu els calamars. Tot seguit, traieu la pastanaga de la nevera, amaniu-la amb oli, vinagre, sal i pebre i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu l'hummus, poseu-hi el cogombre, la pastanaga a sobre i els calamars a sobre, i amaniu el plat amb una mica d'oli.
Anar al contingut