Calamars a l'andalusa

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    600 g calamars  

    2 patates agres (uns 500 g) 

    1 llima  

    1 ou  

    150 ml d'oli de coco  

    Gingebre  

    Farina d'arròs 

    Tàperes en vinagre 

    Cibulet  

    Oli suau  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Sal 

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem 600 g de calamars a rodelles. Els eixuguem i els guardem dins un tàper envoltats per un drap a la nevera. 
  2. En un bol amb aigua freda i gel hi aboquem el suc d'una llima 
  3. Pelem i tallem a palla 500 g de patata (agre, si és possible). 
  4. Posem les patates tallades al bol d'aigua freda i llima. 
  5. Posem en un got batedor 1 ou, 1 cullerada de tàperes en vinagre, el suc d'una llima i sal. 
  6. Ratllem dins del got una mica de gingebre. 
  7. Emulsionem la barreja amb 150 ml d'oli de coco i la reservem. 
  8. Escalfem dues cassoles amb oli OVE. 
  9. Preparem dues safates amb paper absorbent. 
  10. Arrebossem els calamars amb farina d'arròs. 
  11. Eixuguem les patates amb un drap. 
  12. Fregim les patates palla (les patates triguen més a coure que els calamars). Les deixem a una safata amb paper absorbent. 
  13. Fregim els calamars. Els deixem en una safata amb paper absorbent. 
  14. Servim els calamars amb las patates fregides, la salsa i una mica de cibulet picat. 
Anar al contingut