Calamars amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Colomé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Boig, Sabadell
INGREDIENTS
- 1/2 kg de calamarsets
- 2 kg de carxofes
- 1 tassa de tomàquet concentrat
- 3 grans d'all
- julivert
- oli d'oliva
- oli de gira-sol
- sal, farina
PREPARACIÓ
Per començar, talleu les carxofes a quarts, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol abundant.
Quan estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les en un plat amb paper absorbent.
Per fer la picada, poseu en un bol l'oli d'oliva, el julivert i els grans d'all i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli d'oliva, salteu els calamarsets tallats a trossos. Quan estiguin daurats, afegiu-hi les carxofes, el tomàquet, la picada i deixeu-ho coure durant uns tres minuts.
I ja per acabar, emplateu les carxofes i els calamarsets.
Quan estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les en un plat amb paper absorbent.
Per fer la picada, poseu en un bol l'oli d'oliva, el julivert i els grans d'all i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli d'oliva, salteu els calamarsets tallats a trossos. Quan estiguin daurats, afegiu-hi les carxofes, el tomàquet, la picada i deixeu-ho coure durant uns tres minuts.
I ja per acabar, emplateu les carxofes i els calamarsets.