Broqueta de rap amb llagostins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Andrés Herreros
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 4 medallons de rap
  • 8 cues de llagostins
  • 8 xampinyons
  • 1 pebrot vermell
  • 2 tomàquets
  • 2 grans d'all
  • 1/2 l de fumet
  • suc d'una llimona
  • sal
  • pebre
  • estragó
  • julivert
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, claveu en una broqueta la cua de llagostí pelada, el xampinyó sencer, el pebrot, el rap, un altre tros de pebrot, un altre xampinyó i acabeu amb una altra cua de llagostí.
Quan tingueu les broquetes preparades, salpebreu-les i regueu-les amb suc de llimona. Després, incorporeu-hi unes fulles d'estragó i deixeu-ho marinar a la nevera durant dues hores.
Per fer la salsa, daureu uns alls laminats en una paella amb oli. Quan els alls hagin agafat color, incorporeu-hi el tomàquet tallat a daus, sense pell ni llavors. Tot seguit, incorporeu-hi el sucre i el brou de peix i deixeu-ho reduir. Finalment, rectifiqueu-ho de sal.

A continuació, fregiu les broquetes durant 3 minuts per cada banda en una paella amb oli.

I ja per acabar, emplateu les broquetes i tireu-hi una mica de salsa per sobre. Podeu decorar el plat amb julivert i acompanyar-lo amb una mica d'arròs salvatge fregit.

Cal tenir present que el temps d'elaboració de la recepta és de 30 minuts i 2 hores per marinar.