Braó al forn

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    En les receptes en què s'afegeixen begudes amb alcohol, aquest no desapareix del tot encara que es cuini.

INGREDIENTS

  • 4 braons de porc

    pebre negre en gra

    una llimona

    2 fulles de llorer

    una cullerada de mostassa

    gingebre

    1 canonet de canyella

    1 nou moscada

    4 l d'aigua mineral

    2 grans d'all

    sal grossa

    3 patates

    2 cebes

    sal fina

    10 cirerols

    vi blanc

    alfàbrega

    oli d'oliva verge extra

     

PREPARACIÓ

Fem un brou, posem l'aigua i 100 g de sal grossa a foc lent. Hi afegim l'all fins que quedi tou, uns 10 minuts a foc mitjà. Ho traiem del foc i ho deixem refredar, fins que estigui a temperatura ambient.

Fem el marinat d'espècies: barregem en un bol gingebre ratllat, el suc d'una llimona i una tira de pell, 4 voltes de pebre negre, el llorer, nou moscada ratllada i una cullerada de mostassa. Ho barregem tot amb el brou. Tot ha d'estar a temperatura.

Hi submergim els braons i els deixem 3 dies a la nevera.

Tallem patates a rodelles i la ceba, a la juliana, i les posem a la safata de forn amb paper sulfurat. Hi tirem un raig d'oli d'oliva, pebre, 2 gots de vi i ho posem al forn amb els braons a sobre. Ho fornegem 45 minuts a 200 graus.

Saltem els cirerols amb oli d'oliva verge extra, un polsim de sal i unes quantes fulles d'alfàbrega. Ho servim amb les patates i els cirerols a sota i el braó a sobre.